24. oktober 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trafiksikkerheden skal løses på Bråbyvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafiksikkerheden skal løses på Bråbyvej
Debat Faxe - 09. september 2020 kl. 13:05
Af Nellie Bradsted Byrådsmedlem for Venstre

Budgetforhandlingerne for 2021-2024 er lige nu i gang, hvor det blandt andet skal besluttes, om der skal afsættes 41 millioner kroner til en ny omfartsvej, forlængelsen af Gisselfeldsvej i Haslev.

Jeg ser gerne en anden løsning ved, at man anlægger nordvendte motorvejsramper ved Ulse for en anslået pris på 15 millioner i kommunal medfinansiering.

Nordvendte ramper ved Ulse kan kanalisere dele af trafikken uden om byen. Bilister til og fra København kan køre direkte på motorvejen ved Ulse og skal ikke igennem Haslev og Freerslev.

Ramperne vil komme borgere - ikke kun i Haslev - men også i Rønnede og Faxe til gode. Ramperne vil give bedre mulighed for transport fra de store erhverv fx fra Faxe, samt aflaste trafikken gennem Dalby.

Det betyder også, at jeg bestemt ikke ser anlæggelse af omfartsvejen som en fornuftig løsning. Den flytter kun en relativ lille andel af den uønskede trafik. Hvilket ikke kan måle sig med en investering på minimum 41 millioner.

Samtidig hænger det heller ikke sammen med den vision, som byrådet har lagt for 2030, hvori der står: Vi vil i endnu højere grad tiltrække ressourcestærke familier, der ønsker at bo tæt på naturen.

Så nytter det jo ikke, at vi tilplastrer naturskønne områder med asfalt. Området omkring Bregnevang og Pilevang er et naturskønt område, og det skal bevares.

Jeg er klar over, at ramperne ikke kan løse alle de trafikale problemer, vi oplever på Bråbyvej, men det kan løse en del af dem. Jeg vil foreslå, at vi med afsæt i trafiksikkerhedsplanen og øvrige analyser får fremskyndet trafiksikkerheden i området.

Trafikken til fx privatskolen vil stadig være der ved en forlængelse af Gisselfeldvej. Dette kan kun løses ved udvidelse af den kollektive trafik og cykelstier, så eleverne selv kan transportere sig. De trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger, som er foretaget på Bråbyvej, møder kritik fra borgerne idet de ikke virker efter hensigten. De udfordringer vil stadig være der ved en forlængelse af Gisselfeldvej. Derfor skal trafiksikkerheden løses på Bråbyvej isoleret set og ikke være betinget af en omfartsvej.

Jeg så derfor gerne, at der blev afsat midler til nordvendte mortervejsramper i Ulse, trafiksikkerhedsforanstaltninger på Bråbyvej og udvidelse af den kollektive trafik og cykelstier.

Brug borgernes penge fornuftigt - 41 millioner kroner plus uforudsete udgifter til en anlægsinvestering af en omfartsvej er ikke fornuftigt!

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?