20. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spildevandsdebat: Flere spørgsmål til Ole Vive, Michael Rosendahl og Knud Erik Hansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spildevandsdebat: Flere spørgsmål til Ole Vive, Michael Rosendahl og Knud Erik Hansen
Debat Faxe - 09. juli 2019 kl. 12:07
Af Fl. Duus Mathiesen, Møllevej 54, Kongsted
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Overordnet kommentar til jer 3: Drop partitaktikken - forhold jer til realiteterne og den enkelte borgers retssikkerhed!

Jeg har nøje læst de seneste dages indlæg i Dagbladet om spildevand.

Stor læserros til Dagbladet for at løfte denne sag frem i lyset.

Knud Erik Hansen henviser til sporstofundersøgelserne; men sandheden er jo, at dette værktøj ikke var på bordet i forrige byrådsperiode og først efter næsten 2 år inde i nuværende periode implementeret af administrationen. Som jeg har forstået det, så er der da tillige i Næstved Ret afsagt dom baseret bl.a. på vidneudsagn fra en kommunal medarbejder - vel at mærke uden at sportstofundersøgelsesproblematikken har været inddraget fra kommunens side i retten.

Spørgsmålet der i dag trænger sig på er, om ikke der i de allerede afsluttede sager foreligger eksempler på, at påbudsgrundlaget fagligt/teknisk ikke har været korrekt?

Jeg forstod ud fra byrådsdebatten, at der ifølge borgmester Ole Vive i hvert fald allerede foreligger et par eksempler.

Men tilbage til mit overordnede standpunkt - retssikkerheden.

Den ansvarlige myndighed - her Faxe Kommune - må sørge for at gøre sit hjemmearbejde fyldestgørende før politiet ulejliges.

Se bare på det aktuelle eksempel med politiets teledata, hvor den nytiltrådte justitsminister meget rigtigt nu har krævet en tilbundsgående undersøgelse.

Der er klare paralleller imellem teledatasagen og den aktuelle påbudsforvaltning for spildevand i Faxe Kommune.

I begge sager foreligger der en af den ansvarlige myndighed selvudført kontrol der indikerer, at der kan være store fejl i grundlaget for domfældelse/politianmeldelse.

Den af Faxe Kommune selvstændigt udførte undersøgelse baseret på konkrete sporstofundersøgelser som nu er fremlagt offentligt viser klart, at den faglige sikkerhed i Faxe Kommunes administration indtil nu ikke har været god nok.

Hvorfor, Ole Vive, Michael Rosendahl og Knud Erik Hansen, vil I fortie disse kendsgerninger, som ovenikøbet er fremlagt af administrationen selv under fagdirektøransvar af kommunaldirektøren?