14. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solcelleparker og Margueritruten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solcelleparker og Margueritruten
Debat Faxe - 03. april 2019 kl. 10:34
Af Eli Jacobi Nielsen (DF) Formand for teknik- og miljøudvalget Prins Buris Vej 19, Karise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Svar på Dorte Steinmetzs læserbrev:

Den politiske behandling af planlægningsarbejdet ifm. solcelleparker sker i plan- og kulturudvalget, hvor man allerede på mødet i maj 2018 påpegede at »Der skal tænkes afskærmning ind (fx mod naboer, veje og margueritruter)«.

Det er ligeledes plan- og kulturudvalget, der har stået for indkaldelse af synspunkter ifm. idéfase forud for planlægning for solcellepark ved Jomfruens Egede, hvor der bl.a. udtrykkes bekymring for negativ indvirkning på turismen få så vidt angår solcelleparker ved Margueritruten.

Lokalplanforslag og kommuneplantillæg er endnu ikke udarbejdet for projektet, og der er således endnu ikke grundlag for at vurdere i hvilken grad det evt. vil påvirke Margueritruten. Det skal dog erindres at selvom rutens formål er at føre turister gennem, eller frem til, smukke landskaber, må den nødvendigvis også ledes gennem bymæssige bebyggelser, og andre områder med begrænset landskabelig værdi. Der er således ikke noget krav om, eller mulighed for kontinuerlige smukke landskaber langs hele ruten, men anlæg eller bygninger der anses for skæmmende kan evt. afskærmes ved at etablere beplantning langs vejen.

Den umiddelbare vurdering er således at etableringen af solceller og tilhørende beplantningsbælter ikke er noget, der stiller oplevelserne som turist eller borger dårligere. Materialet der har været i for-høring indikerer i min optik, at der er tænkt på og sikret afstande til veje og bebyggelser, samt sikret opretholdelse af naturoplevelser i området samt passager for dyr og planteliv.

Afgørelser ifm. Margueritruten ligger i kategorien »Alle øvrige opgaver og afgørelser i henhold til loven og bekendtgørelser udstedt i medfør af loven«, som anført i afsnittet om Lov om offentlige veje, i kompetenceplanen for det tekniske område, dateret 24. januar 2018. Det er således administrationen, der har kompetencen på området, og politisk behandling af projektet vil alene foregå i plan- og kulturudvalget.