29. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sikker skolevej: Ud med den tunge trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sikker skolevej: Ud med den tunge trafik
Opdateret 08. september 2020 kl. 15:32
Debat Faxe - 08. september 2020 kl. 10:49
Af Louise Weinreich og Andreas Stefansen Bråbyvej 25, Haslev

Det er erkendt af de fleste, at der er et alvorligt problem med den tunge gennemkørende trafik på Bråbyvej, Køgevej og Molktesvej og at problemerne over de næstkommende år vil forværres i takt med at trafikken, som følge af byudvikling, vil vokse.

Men når der debatteres løsninger florerer der en overvægt af egeninteresser og misinformation som når Lars Juul Andersen hævder i et indlæg 4. september, at » udfordringerne kan løses for 15 millioner med nordvendte ramper«.

Dette er direkte forkert. Hvis LJA havde ulejliget sig med at læse resultatet af den nyeste trafikanalyse, fremgår det at nordvendte ramper risikerer at flytte den tunge gennemkørende trafik til andre veje i Haslev by, hvorfor dette tiltag selvsagt ikke løser problemet.

I omtalte trafikanalyse fremgår det, at en ny Østre Ringvej i 2029 vil have en daglig belastning på 7.600 køretøjer og uden denne ringvej vil disse være tvunget igennem byen. Det fremgår også, at trafikken på de føromtalte veje, vil falde med 20-40 procent hvorfor dette unægtelig vil have en positiv betydning for trafiksikkerheden og i særdeleshed for vores børns skoleveje.

Det forventes af byrådet er indstillet på at træffe beslutninger, som tjener almenvellet og ikke enkeltpersoner eller grupper som kæmper for særinteresser, her tænkes på de gode mennesker på Bregnevang, som LJA er en del af. Det er absolut fair og forståeligt at Bregnevang Gruppen argumenterer for deres sag, men det kunne være ønskværdigt om argumenterne var lidt mere lødige og at de ikke fremturer med at naturen lider overlast, vi taler altså om at placere en vej på en bar mark, en vej som for øvrigt har været planlagt i over 40 år.

Samtidig ville det være ønskværdigt at de også gik ind for at vores børn skulle have en sikker skolevej, set i lyset af at der for nylig er sket et alvorligt uheld på Køgevej ligesom der gentagne gange er opstået farlige situationer ved skolevejen op til Haslev Privatskole og Vibeengsskolen.

Det fremgår at flere partier er imod eller forbeholdne overfor Gisselfeldvejs forlængelse.

Men hvordan vil disse politikere så få den tunge trafik udenom byen og øge trafiksikkerheden for rigtig mange af Haslevs skolebørn?

Børn som ingen stemmer har, da de ikke har samme forudsætninger for at danne foreninger, møde talstærkt op til borgermøder, skrive læserindlæg og debattere på Facebook.

Så kære politikere i byrådet. Hvis ikke Ringvejen, som åbenlyst er den eneste løsning på at få den tunge gennemkørende trafik udenom vores by, hvad vil I så? Problemet forsvinder ikke af sig selv.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?