14. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Puljemidler sparet væk på ordinært budget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Puljemidler sparet væk på ordinært budget
Debat Faxe - 11. juni 2020 kl. 10:51
Af Per Thomsen, gruppeformand for Socialdemokratiet i Faxe Byråd, Hørvænget 56, Haslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Socialdemokratiet er vi fuldstændig enige med Marianne Ørgaard fra Lokallisten, når hun i et læserbrev skriver, at Camilla Meyer (S) optrådte i fuldstændig åbenhed på byrådsmødet den 12. maj.

Henvisningen sker til punktet pulje til projekt »Bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejecentre i 2020«, hvor Camilla Meyer i egenskab af næstformand i senior- og sundhedsudvalget først fremlagde sagen og derefter på vegne af vores parti udtrykte sin politiske holdning.

I Socialdemokratiet mener vi ikke, at sagens substans skal stå ufortalt hen, i kampen for at forklare hvor velfortjent Lokallisten opfatter »næsen« til Camilla Meyer.

Vi mener naturligvis, at indholdet i sagen er det vigtigste, men noterer os, at det åbenbart kan bidrage til en »næse«, når det tydeligt og helt åbent på et byrådsmøde bliver sagt, at der er indhentet oplysninger i ministeriet for at kunne give en så korrekt sagsfremstilling som mulig.

Og netop sagens substans er kort fortalt, at uanset at vi i kommunen har søgt og fået en ekstra pulje penge på 3,5 millioner kroner til en målrettet indsats, så vælger flertalsgruppen at skære et næsten tilsvarende beløb på områdets ordinære budget.

Det betyder, at der ikke bliver en ekstra bemanding i hjemmeplejen og på plejecentre i år, hvilket tydeligt er puljens formål.

Altså, flertalsgruppen har besluttet at lægge kommunens egne penge i kassen og bruge målrettede midler til at opretholde status quo.

Det er det, Camilla Meyer har omtalt som moralsk forkert, og det er set fra Socialdemokratiets side sagens substans.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?