10. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motorvejs-debat: Nogle gaver er ikke værd at modtage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motorvejs-debat: Nogle gaver er ikke værd at modtage
Debat Faxe - 01. april 2021 kl. 17:18
Af Michael Christensen Slettehusevej 6, Nielstrup og Allan Tirsgaard Røn Allé 2, Haslev Det Konservative Folkeparti

Vi er meget forundrede over timingen i den gave, som Gisselfeld Kloster nu (jf. Sjællandske) genfremsender. Et tilbud til Folketingets transportordførere om at stille jord til rådighed på en del af strækningen, ved en klausul hvis man nøjes med en 2+1-vej i stedet for en motorvej, samt en ny linjeføring.

En 2+1-vej vil kræve en ny VVM-redegørelse og trække beslutningen i langdrag, og vi, kommunerne og regionen samt vejdirektoratet har for længst været igennem denne overvejelse og valgt entydigt at satse på motorvejen. Et forsigtigt skøn er, at denne gave forsinker områdets udviklingen med 12-15 år. Ydermere skal der samtidig etableres en anden motorvej, længere mod syd alligevel.

Disse ændringer og denne forsinkelse synes vi ikke det er rimeligt at byde vore pendlere og virksomheder.

Ydermere er vi skeptiske overfor en 2+1 model, da vi kan konstatere, at de steder, hvor de er etableret, ønsker man alligevel at udbygge til konventionelle motorveje senere. Fx Herning-Holstebro, Hillerødmotorvejens forlængelse samt ikke mindst Roskilde-Køge strækningen.

Motorvejen er for hele regionen ekstremt vigtig. De 17 kommuner i Regionen Sjælland er enige om, at den er vital for at løse den trafikale udfordring i vores landsdel, og for at øge bosætningen af private og erhverv.

Det er aftalt at der skal prioriteres motorvej til Kalundborg, motorvej mellem Rønnede og Næstved, og derefter en tværforbindelse fra Slagelse til Kalundborg. Det er godt for os i Faxe - og det er godt for hele regionen.

Den enighed skal vi være glade for, og der må ikke være slinger i valsen, når et bredt flertal i Folketinget - forhåbentlig inden længe - endelig bakker op om beslutningen om en motorvej fra Rønnede til Næstved i et nyt trafikforlig - noget som forventes igangsat i dette kvartal.

Vi er derfor helt på linje med vores trafikordfører i folketinget, Niels Flemming Hansen, samt den konservative byrådsgruppe i Næstved. Vi ønsker ikke at modtage denne "gave" uanset hvor pænt den er pakket ind. Vi vil gerne have den motorvej, som der er lavet VVM redegørelse på, og som er skemalagt i de kommende forhandlinger, som vi kan få igangsat snarest. Det arbejder vi for, både lokalt, regionalt og i folketinget.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?