10. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindreforbrug bliver til bedre normeringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindreforbrug bliver til bedre normeringer
Debat Faxe - 28. maj 2020 kl. 14:04
Af Henrik Friis, medlem af Faxe Byråd for Socialistisk Folkeparti, Rønne Alle 9, Karise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg har på vegne af SF ytret kritik af, at der i Faxe Kommunes regnskab for 2019 fremgår et mindre forbrug på daginstitutionerne på 6,5 millioner kroner.

Derfor havde jeg anmodet om at få sagen rejst i børn- og læringsudvalget, hvor vi fik mulighed for at belyse emnet på mødet torsdag.

Det er nu bekræftet helt korrekt, at der sidste år er omtalte mindreforbrug, som immervæk udgør mere end otte procent af det samlede budget på daginstitutionsområdet.

Det er derimod ikke præcist, hvad der fremgår af bemærkningerne til regnskabet, at begrundelsen var tilbageholdenhed og ikke nyansættelser for de ekstra midler. Der er rent faktisk tilført daginstitutionsområdet godt 30 årsværk. Ikke alt igennem fastansættelser, men der er kommet væsentlig mere personale, hvilket jeg så absolut med glæde udtrykker anerkendelse af.

Personalenormeringerne er fortsat ikke oppe på kommunens måltal, opstillet for år tilbage.

På baggrund af min rejste sag, besluttede udvalget i går at udtrykke tydelig forventning om, at dagtilbudsområdet i 2020 bruger deres budget fuldt ud. Dette skal yderligere være inklusiv de ekstra cirka tre millioner kroner, som Faxe Kommune er blevet stillet i udsigt fra staten til opnormeringer. Forudsætningen for at modtage disse ekstra midler er, at vi som kommune først bruger vores lønbudgetramme. Udvalget udtrykte samtidig en målsætning om, at andelen af pædagoguddannet personale kommer op på 60 procent.

I SF argumenterer vi fortsat for minimumsnormeringer. Derfor er jeg selvsagt meget glad for udvalgsbeslutningen. Vi er ikke mål, men dette er endnu et meget vigtigt skridt i den rigtige retning. Og nu kan børn, forældre og medarbejdere glæde sig til, at der kommer endnu mere pædagogisk personale i daginstitutioner. Yes!

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?