17. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Man har et standpunkt...om mental sundhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man har et standpunkt...om mental sundhed
Debat Faxe - 12. februar 2021 kl. 14:37
Af Byrådsmedlem Marianne Ørgaard (L) Drosselvej 42, Karise

Covid-19-restriktioner påvirker dagligdagen for børn, unge, forældre og ældre, og eksperter kommer nu dagligt med opråb om danskernes mentale sundhed.

Der bliver talt om mistrivsel, stress, angst og ensomhed, som kan give os varige mén.

Jeg rejste på vegne af Lokallisten spørgsmålet i senior- og sundhedsudvalget (SSU) 2. februar og var utrolig glad for den meget positive tilkendegivelse, der kom fra udvalget, som ønskede et ekstraordinært møde 9. februar om hvilke handlemuligheder, vi har for at afbøde de mentale følgevirkninger.

Derfor valgte jeg ikke at rejst sagen i mine øvrige udvalg, men set i bagklogskabens ulidelige klare lys, må jeg dog erkende, at det var en forkert beslutning. For på SSU-mødet 9. februar kunne jeg allerede under godkendelsen af dagsorden mærke, hvor vinden bar hen:

Socialdemokratiet godkendte sagen »med den bemærkning, at Anne Camilla Meyer (S) og Steen Andersen (S) kritiserer den fremlagte forhastede proces, som ikke i tilstrækkelig grad får inddraget øvrige relevante fagudvalg«.

Det er bare ikke en beslutning, der kan og må trækkes i langdrag. Det er her og nu, vi skal sætte handling ind. For skadevirkningerne kan blive uoverskuelige, og den menneskelige pris blive ubetalelig.

Jeg er skuffet over den retræte, der kom fra Socialdemokratiet. Udvalget kunne selvfølgelig have valgt at gennemtrumfe en beslutning uden om Camilla Meyer og Steen Andersen, men at et ikke enigt udvalg, haster en sag igennem, sender et helt forkert signal og ville sandsynligvis have forplumret sagens videre forløb.

Jeg kunne selv have sendt sagen i byrådet, men det ville standse processen, indtil den var behandlet i byrådet. Det ønskede jeg ikke, da det er yderst vigtigt at der iværksættes initiativer og handling nu.

Jeg glæder mig således over, at vi på mødet vedtog pop-up kaffe ved ældreboligområderne og frivilligkoncerter udenfor plejecentrene, samt etablering af nye mindre netværk de ældre imellem med fokus på, at frivillige rykker ud, hvor de isolerede ældre bor og skaber hyggelige og opmuntrende arrangementer ved de ofte meget stille ældreboligområder.

Politik kan til tider være temmelig udfordrende, og i dette tilfælde må jeg konstatere, at borgernes mentale sundhed, ikke opprioriteres.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?