9. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lad os sammen se på det, der virker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lad os sammen se på det, der virker
Debat Faxe - 16. april 2021 kl. 16:37
Af Tomas Legarth Direktør Business Faxe

I 11 år har Dansk Industri (DI) udgivet en undersøgelse af det lokale erhvervsklima. I år er ingen undtagelse og i påsken blev DI's spørgeskema sendt ud til alle DI- og DI-lignende virksomheder.

Undersøgelsen vurderer den enkelte kommunes erhvervsklima dels ud fra nogle objektive kriterier dels ud fra virksomhedernes besvarelser. Spørgsmålene går på virksomhedernes opfattelse af blandt andet kommunens sagsbehandling, infrastruktur, skatte- og afgiftsniveau samt dialog med erhvervslivet. Med årene er undersøgelsen blevet et vigtigt pejlemærke og især politisk bliver den brugt til at drøfte og beslutte rammevilkårene for det lokale erhvervsliv.

Den største del af undersøgelsen er baseret på hvordan den enkelte kommune opleves og dermed ikke nødvendigvis hvordan virkeligheden egentlig er. Derfor er det ekstra vigtigt at minde om, hvordan status egentlig er for vores kommune.

I sidste års måling rykkede Faxe Kommune hele 24 pladser frem og fik en samlet placering som nummer 66 ud af 93 kommuner. Faxe Kommune var endda den eneste kommune på Sydsjælland, der gik frem på listen.

Vejen frem er at fortsætte den gode dialog som Faxe Kommune nu lægger op til.

Derfor skal vi besvare undersøgelsens spørgsmål på baggrund af hvordan situationen er i dag, og ikke på baggrund af oplevelser, der ligger flere år tilbage. I Business Faxe kan vi tydeligt mærke, at Faxe Kommune indenfor de seneste tre år har haft et stort fokus på at forbedre vilkårene for virksomhederne. Den tendens skal vi understøtte og opmuntre til fortsættelse af.

En god placering i DI's undersøgelse giver erhvervslivet medvind, både politisk og i praksis. Det betyder at vi tiltrækker flere investeringer og virksomheder udefra, som på den måde skaber bosætning og uddannelser.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at Faxe Kommune det seneste år har skabt rammerne for en bedre digital infrastruktur, både fiber og mobilt. Byrådspolitikerne har afsat penge til den lokale fysiske infrastruktur i forbindelse med planerne om en Sjællandsk tværforbindelse. Kommunen skaber også bedre rammer for erhvervsområderne. Konkret er mulighed for skiltning blevet rigtigt gode og kan ses rund om på vore veje. Kommunen er i det hele taget begyndt at investere i de store potentialer.

Faxe Kommunens sagsbehandlingstider er blevet bedre og specielt på byggesagsområdet ligger vi stadig helt i top på landsplan, med et gennemsnit på kun 17 dage. Kommunens information til og dialog med virksomhederne bliver bedre og bedre.

Vi skal blive ved med at fortælle den gode historie, tale hinanden og vores område op, og række ud til dialog og samarbejde.

I Business Faxe ser vi DI's undersøgelse af lokalt erhvervsklima som et fremragende dialogværktøj mellem kommunen og virksomhederne.

Vi glæder os til at se hvordan erhvervsklimaet opfattes lokalt, når undersøgelsen udkommer i efteråret - håber at alle vil spille positivt og konstruktivt ind!

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?