15. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommentar til Ivan Lillengs læserbrev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommentar til Ivan Lillengs læserbrev
Debat Faxe - 07. marts 2018 kl. 22:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Mogens Saaby Nielsen
Bonderødvej 30, Faxe

Tidligere formand for Teknisk Udvalg i Faxe, Ivan Lilleng, nævner behændigt kun de dele af sandheden, han synes om, men undlader samtidigt, eller i hvert fald bagatelliserer, de ændringer, der er beskrevet i det af Teknik & Miljøudvalget vedtagne administrative indlæg - Lillengs såkaldte politiske papir.

Jeg tror såmænd ikke, at ret mange af os påbudsramte troede på, at et nyt flertal ville ende med, at alle påbud (og politianmeldelser) blev kaldt tilbage. I min optik blev vi stillet i udsigt, at påbuddet efterfølgende ville få en reel konkret vurdering i stedet for de skrivebords løsninger, som forvaltningen (og Lilleng) kaldte en »konkret« vurdering.

Det nye administrative grundlag pålægger nu forvaltningen at udføre en reel konkret vurdering i samråd og dialog med ejeren af den påbudte ejendom. Denne reelle vurdering skal finde sted i »marken«, ved hjælp af tilgængelige kort, evt. yderligere informationer, evt. anvendelse af sporeprøver samt ved rent fysisk at konstatere de faktiske forhold. I grundlaget indskærpes endog, at de tre punkter i §35 skal indgå i vurderingen.

Det kalder jeg da en væsentlig ændring i forhold til det forrige »grundlag«, hr. Lilleng.

Nu må jeg indrømme, at min tillid til, at den nye reelle konkrete vurdering vil finde objektivt sted i dialog med forvaltningen, fik et knæk efter at have læst de dele af retsafgørelsen i Lars Folmann sagen.

På Fair Spildevands Facebook side fremgår det efterfølgende ved Lars Folmanns henvendelse til Kommunen, at dokumentation, eksempelvis et notat eller referat af sagsbehandlerens besøg i terrænet, ikke findes.

Disse forhold, håber jeg, vil få relevante beslutningstagere, såvel politiske som i administrationen, til at konkretisere i det administrative grundlag, at dialogen med den besøgte ejer vil munde ud i et referat, hvor begge parter ikke nødvendigvis er enige i konklusionen, men enige om, at den beskrevne undersøgelse har fundet sted på en ret og rimelig måde.

Jeg vil da sikre mig, at jeg har et vidne med, når det bliver min tur til at få foretaget en reel konkret vurdering.

Så, hr. Ivan Lilleng, lad venligst være med at koge så tynd en suppe på dine politiske betragtninger om spildevandsproblematikken.

(Forkortet af redaktionen)