17. januar 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kejserens nye klæder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kejserens nye klæder
Opdateret 06. april 2018 kl. 10:25
Debat Faxe - 06. april 2018 kl. 10:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Ole Hansen
Røn Alle 39, Haslev

Sigurd Bak Christensen er i sit debatindlæg 4. april under overskriften »Udvikling eller afvikling« ikke begejstret for renoveringen af Jernbanegade og de andre tiltag, der er gjort, for at gøre Haslev attraktiv.

Jeg vil give ham fuldstændig ret. Han er bare for flink med hensyn til opgradering af bymidten. Det er fuldstændigt forfærdeligt, at man kan lave sådan noget, som er så lortebrunt, med gadelamper, som er så usynlige, at man stadig kan køre ind i dem, og rundeller med nogle runde ringe, hvor der er lys i, hvad betyder det?

Jeg har snakket med mange i Haslev om det forfejlede projekt. Borgere, som ikke forstår, hvad de to rundeller forestiller. Og hvordan skal gæster forstå dette?

Bænke, som ikke er ældrevenlige, da der ikke er noget ryglæn. Og parkeringen ved Netto er helt kaotisk. Kommer man til at holde i den forkerte række, kan man ikke komme ud på Nørregade og må bakke til fare for andre. Tillige er der ved Netto en handicapparkering, hvor man vil holde i vejen for bilen til venstre, som ikke er en handicapplads.

Jernbanegade, som cykelgade, kan jeg ikke se nogen forskel på i forhold til tidligere, og jeg har ikke set én cykel parkeret i det cykelstativ, der er til gene for trafikken. I det hele taget, et fuldstændigt forfejlet projekt, som kun dem, der har udført projektet, har tjent penge på. Det har overhovedet ikke gavnet Haslevs bymidte, tværtimod. Jeg vil give det karakteren 0.

Jeg meldte mig til panelet af Haslev-borgere, som har været med til at bestemme projektet. Og jeg troede, at mange af disse havde flere visioner for projektet. Da Haslev i mange år har været kendt for SEAS, var det nærliggende, at man i sådan et projekt, kunne få et samarbejde med SEAS/NVE om at gøre Haslev »Lysets by« med forskellige gadelamper med forskellige farver og lyspendler, som også kan ses i dagslys, samt en masse vifter af lys på forskellige pladser i Haslevs handelscentrum. Et lysorgie, som mange gæster ville komme og se. Det kræver penge, men så må man spare op til det.

Foreløbig er projektet spild af penge - lige ud i den blå luft. Jeg og mange andre Haslev-borgere føler det som Kejserens nye klæder, hvor man for alt i verden skal syntes om projektet, men det er ikke tilfældet, spild af penge.