10. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ja tak til mere ny kunst i det offentlige rum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ja tak til mere ny kunst i det offentlige rum
Debat Faxe - 26. marts 2021 kl. 08:59
Af Jørgen Hansen Kaare Klints Vej 21, Haslev

I avisens artikel tirsdag, opfordres der til kulturvandring udendørs. Det er en rigtig god ide og godt med den slags artikler. Forhåbentlig kan vi også snart igen tage på kulturvandringer indendørs.

I artiklen henvises der til »Kunstregistrant 2019«, som indeholder kunst i det offentlige rum i Faxe Kommune. Kunstneren Tine Meyer - som stod for udarbejdelsen af kunstregistranten - efterlyser ny kunst i vores kommune. Det kan jeg kun være enig i.

Men der kunne måske også ligge en opgave i at opdatere kunstregistranten. Jeg vil her gerne pege på, at den kunst, som er på Haandværkerhøjskolen, bør medtages i afsnittet om kunst på skoler. Det må være en forglemmelse, at skolens kunst ikke allerede kom med i 2019, eller kunne det være et fravalg? Så her en opfordring til kommunen om at følge op på René Tuekærs forord i Kunstregistrant 2019: »Registranten er ikke udtømmende - det vil sige, at der kan stå kunstværker rundt om i kommunen, som vi ikke har kendskab til. Vi hører derfor gerne fra borgere og andre interesserede om eventuelle værker, som ikke er registreret, og som opfylder kravene i forhold til kunst i det offentlige rum«.

Forhåbentlig kan der snart komme liv i Haandværkerhøjskolen, så kunstinteresserede kan kigge ind i den imponerende forhal. Skolen kunne også fint være et punkt i en kulturvandring i Haslev, hvor der kan ses unikke kunstværker som keramikeren og kunstneren Karen Bennickes arkitekturrelieffer i trapperummet på 3. sal, kunstneren Svend Erik Ihles store vægmaleri i foredragssalen og keramikeren og kunstneren Thomas Tofts smukke keramikudsmykning »Sjællandsk Landskab« nederst i trapperummet. Alle tre er kunstværker, som jeg synes, fortjener at komme med i kommunens »Kulturregistrant«. Og så er der desuden rigtig veludførte vægudsmykninger af malerelever og murerelever, som fortæller om håndens arbejde. De kunne sørme også noget, selvom det nok mere er håndværk end kunst?

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?