19. januar 2019
Sub Mari bliver ikke til noget alligevel, skriver plan- og kulturudvalgsformand René Tuekær.
Sub Mari bliver ikke til noget alligevel, skriver plan- og kulturudvalgsformand René Tuekær.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen udsmykning i rundkørslen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen udsmykning i rundkørslen
Opdateret 01. juni 2018 kl. 10:09
Debat Faxe - 01. juni 2018 kl. 10:06
Af René Tuekær Formand for plan- og kulturudvalget Gruppeformand for Borgerlisten (L)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tak til Kurt Jakobsen for indlæg om udsmykningen i rundkørslen til indgangsportalen i Faxe. Langt hen af vejen deler jeg de fremsatte synspunkter. Tilbage i oktober/november måned 2013 havde jeg indlæg i medierne om, at jeg ville støtte de af borgerne fremsatte forslag til udsmykning i rundkørslen. Det nød ikke politisk fremme og i den seneste byrådsperiode (2014-2017) besluttede det daværende erhvervs- og kulturudvalg, at kunsten skulle besluttes med inddragelse af Billedkunstrådet.

På udvalgsmøde i det nye udvalg plan- og kulturudvalget har vi besluttet den 24.april 2018, at det projekt som hedder Sub Mari ikke skal nyde fremme, og som det tidligere udvalg søsatte. Der er ikke kommet nogen økonomi til projektet, som var stipuleret til en million kroner, og iøvrigt ikke anbefalet af Statens Kunstfond. Derfor ønsker vi en løsning med et lokalt islæt og til en overkommelig økonomi, hvilket der hermed arbejdes på, og projektet må gerne være afsluttet i indeværende kalenderår.

Det er oplagt, at der kunne indgå inspiration fra vores eget private erhvervsliv i udformningen af rundkørslen. Personligt kan jeg godt lide projektet Sub Mari, men ikke på den pågældende fysiske plads.