16. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvorfor har byrådet ændret holdning?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvorfor har byrådet ændret holdning?
Debat Faxe - 04. oktober 2019 kl. 14:05
Af Birgit Hansen Skuderløse Indelukke 20, Haslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I marts måned 2019 beroligede et enigt byråd os om at bus 266 fortsat ville blive bevaret og at vi ikke skulle bekymre os om de kommende budgetforhandlinger.

arrow Læs også: Bus 266 udskiftes med skolerute

Derfor undrer det mig meget, at byrådet nu har skiftet mening og vil nedlægge busruten.

Os der bor herude oplever det som en nedprioritering af et temmelig stort lokalområde.

Der er flere ulemper for os. Det vil blive væsentligt sværere at deltage i aktiviteter, at være sikker på at man kommer til tiden f.eks til lægebesøg eller tog og derudover bliver man også meget begrænset i forhold til at få tider hos f.eks. læge og tandlæge.

Hvis man skal ind og handle er der mange timers ventetid i Haslev før man kan komme retur eller også skal man have tid de få timer om eftermiddagen, hvor der er skolebusser. Der er også børnegrupper fra enten dagplejen eller daginstitutioner der benytter sig af bussen til udflugter. Hvad med dem?

Ville det ikke være mere fornuftigt i disse klimatider at investere i mindre klimavenlige busser i stedet for at fremme privatbilismen?

Vi er blevet tilbudt at køre gratis med skolebussen, hvis der altså er plads og den kører forbi hvor man bor. Den kører vel kun, hvis der er skolebørn der skal den vej. Vi får også et problem i skoleferier, hvor der slet ikke vil køre skolebusser.

Vi ønsker at bevare både bus og flextrafik i vores område nøjagtigt som det er i den øvrige del af kommunen. For blot et år siden havde vi to busruter, både 266 og 267, der kørte i vores område.

Tilbuddet om flextur vil være væsentligt dyrere end at rejse med rejsekort, f.eks. koster den billigste tur med bussen 12,80 kroner, mens en Flex-tur koster 36 kroner. Det er en stigning på knap 300 procent. Jeg ved godt, at der er et pilotprojekt for øjeblikket, der hedder »plus tur«, hvor det koster 21 kroner. Det er også dyrere end rejsekortet og hvor længe fortsætter dette projekt?

Mit spørgsmål er, udover dem der er i teksten, hvad det er, der har fået byrådspolitikerne til at ændre så markant holdning til spørgsmålet om bus 266.

arrow Bus 266 igen i fare
13. juni 2019 kl. 17:28 Opdateret: kl. 17:28
arrow Busserne 285, 287 og 266 fredes af det politiske udvalg
28. februar 2019 kl. 18:45 Opdateret: kl. 18:45
arrow Vi bliver ikke hørt om rute 266
26. februar 2019 kl. 10:30 Opdateret: kl. 10:30
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?