20. november 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvem passer egentlig på skatteborgernes penge?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem passer egentlig på skatteborgernes penge?
Debat Faxe - 10. april 2019 kl. 10:27
Af Michael Christensen, Byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti, Slettehusvej 6, Haslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en tid hvor større anlægsprojekter i landet revurderes, har vi i Faxe Kommune også en sag - i mindre målestok, heldigvis.

Byrådet har i bred enighed godkendt et anlægsprojekt i Karise til 6,3 millioner kroner, hvor der etableres en stitunnel under jernbanen. Et godt projekt, som forbedrer både skolevej og adgang til hallen.

I alle sagsfremstillinger i udvalg og byråd har det været fremhævet som en vigtig forudsætning, at når nu Østbanen er i gang med en større renovering af strækningen mellem Køge og Faxe Ladeplads, vil det være en stor fordel for Faxe Kommune at koordinere de to projekter, for dels at opnå en besparelse og dels for at mindske de trafikale gener for Østbanens passagerer.

På baggrund af, at Østbanen nu meddeler, at deres baneomlægning udskydes til 2021, har der på det seneste Teknik- og Miljøudvalgsmøde været et forslag til behandling, som uagtet Østbanens ændring ville fortsætte med projekteringen af stitunnellen til gennemførelse i 2020. Det bliver i overslag vurderet til at gøre projektet 1,3 millioner kroner dyrere end at vente til 2021.

Derfor stillede Det Konservative Folkeparti naturligt nok det ændringsforslag at udskyde kommunens projekt til 2021, således at det stadig gennemføres samtidigt med Østbanens baneomlægning og dermed undgår den unødvendige merudgift på 1,3 millioner kroner og begrænser generne for Østbanens passagerer.

Ændringsforslaget fik desværre kun støtte fra Socialdemokratiet, hvorimod et flertal bestående af Venstre og Dansk Folkeparti fortsat ønsker at indhente to tilbud på gennemførelse af projektet i 2020 vel vidende, at det altså fordyrer projektet væsentligt.

På foranledning af Det Konservative Folkeparti bliver sagen nu løftet til byrådets behandling på torsdag 11. april, hvor der så bliver bredere politisk lejlighed til at drøfte, hvorfor det er rimeligt at bruge flere penge på projektet end nødvendigt.

Det er fortsat min appel til byrådets flertal at revurdere rimeligheden i dette merforbrug.