20. november 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvem handler ikke på et oplyst grundlag?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem handler ikke på et oplyst grundlag?
Debat Faxe - 11. april 2019 kl. 08:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Eli Jacobi Nielsen
Gruppeformand, DF

Prins Buris Vej 19, Karise
Svar til læserbrev fra Michael Christensen:

I forbindelse med projekteringen af den kommende stitunnel under banen ved Karise, har rådgiveren indikeret at det tidligere beregnede overslag på 6,3 mio kr. eventuelt ikke er tilstrækkeligt, og samtidig oplyser Østbanen at de planlagte sporarbejder mm er udsat fra 2019 til 2021. En gennemførelse af projektet sideløbende med Østbanens egne arbejder vil selvsagt give en velkommen besparelse og minimere generne for banens passagerer.

Da der alene er tale om et overslag fra rådgiverens side, er det for at skaffe endelig klarhed over de økonomiske omstændigheder derfor foreslået at projektet sendes i udbud efter detailprojektering, og at der indhentes tilbud på udførelse henholdsvis uafhængigt af Østbanen, og samtidigt med banens projekt. Dette blev vedtaget af Dansk Folkeparti og Venstre i Teknik og Miljøudvalget, med den væsentlige tilføjelse "at der tages endelig stilling til iværksættelse af projektet, når der er indhentet tilbud".

At tale om et merforbrug er således at foregribe tingenes gang, der er alene tale om at skabe mulighed for at træffe en politisk afgørelse på et oplyst grundlag, og det kan ingen vel have noget imod?