30. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Husk jeres løfter, børneudvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Husk jeres løfter, børneudvalg
Debat Faxe - 27. maj 2020 kl. 18:08
Af Joakim Rex Blankschøn, faglig sekretær og bestyrelsesmedlem i BUPL Sydøst

I dag skal børn- og læringsudvalget tage stilling til besparelsen på Faxes SFO'er. En beslutning, som forvaltningen mere eller mindre egenrådigt gennemførte uden demokratisk proces og politiske behandling, og som BUPL kritiserede kraftigt i sidste måned.

Sagen handler om de såkaldte aktivitetsmidler, som dækker over de midler, som SFO'erne i udgangspunktet ikke bruger på løn og personale. Som avisen skrev i sidste måned, har Faxe Kommune ændret i tildelingen, så SFO'erne får 3.250 kroner per barn i stedet for de 5.815 kroner per barn, som aftalen ellers lød på. Den beslutning har store økonomiske konsekvenser i SFO'erne, og derfor håber vi, at byrådet vil genåbne sagen, når de drøfter den i dag.

På overfladen kan det se fredeligt ud, at man har skåret i aktivitetsmidlerne og tilsyneladende undladt at skære i personalet, men kigger man nærmere på sagen - og det har BUPL gjort - tegner dig sig et noget mere alvorligt billede. I første omgang kan besparelsen koste syv pædagogstillinger i Faxes SFO'er.

Som repræsentanter for kommunens pædagoger opfordrer vi til, at politikerne holder fast i løfterne om ikke at skære i personalet, som blev udstedt, dengang man besluttede at overføre 2,5 millioner kroner fra normeringer til aktivitetsmidler. Nu vælger man så at skære ned på aktivitetsmidlerne, så det ender med at være en indirekte nedskæring af normeringerne.

BUPL mener, at en stilling tabt er en stilling tabt for meget, og at en pædagog tabt er en pædagog tabt for meget. Det rammer børn og unges trivsel og forringer fællesskabet. Det giver pædagogerne mindre tid til at hjælpe de børn, der i forvejen har det svært.

Så kære børn- og læringsudvalg, hold nu fast i jeres beslutninger og løfter. BUPL opfordrer til at lægge sagen op til høring og forhandling i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2021.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?