23. januar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Haslev franarret sin identitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Haslev franarret sin identitet
Debat Faxe - 19. august 2018 kl. 12:34
Af Sigurd Bak Christensen Røn Allé 26, Haslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 'gamle' dage var Haslev landskendt for sine skoler og sin pastor Bartholdy og havde en klar identitet eller sjæl om man vil.

Men efter kommunesammenlægningen i 2007 har de skiftende byrådssamlinger, bevidst (eller naivt) gjort sit til at udviske kommunens trods alt største by, Haslev, sin profil.

Med en forfejlet ide om at en kommune er en virksomhed, har man ret konsekvent promoveret det misvisende kommunenavn frem for bynavnet Haslev.

Det er jo trods alt byerne med opland som borgere og tilflyttere konkret kan forholde sig til og ikke et administrativt organ.

Der er talrige eksempler på sløring af byen Haslev. Biblioteket hedder nu ikke mere Haslev Bibliotek, men blot 'Bibliotek og Borgerservice'. Derimod hedder det Faxe Musikskole, ligesom der er mange skilte med Faxe Kommune så tilrejsende tror de nu er kommet til Faxe by.

Hertil kommer så en vildfaren kampagne som 'Følelsen af Faxe' som kun kan opfattes som 'en lige højre' mod Haslev.

En halvhjertet renovering af bymidten, hvor der stort set ikke blev taget hensyn til nogen af borgerforslagene fra Milenas Vinterstue i 2016.

Det efterlader nu bymidten uden ikoner, men med grå og kønsløse gadelamper, (l)brunt gadeinventar, billig sort asfalt og om muligt en endnu mere kaotisk trafikafvikling i Jernbanegade. Og skatteborgerne med en lang næse.

Så giv nu haslevitterne 'Byen i det grønne' tilbage!