15. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Haslev Bymuseum placeres i det gamle Fakse Rådhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Haslev Bymuseum placeres i det gamle Fakse Rådhus
Debat Faxe - 14. marts 2018 kl. 11:55
Af Thomas Nielsen Nygade 50 G, Haslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg er dybt rystet. Selvom det ikke skulle komme som en overraskelse efter man flyttede Haslev Lokalarkiv til Rønnede for år tilbage, hvilket forårsagede at mine jævnlige besøg der blev opgivet pga. afstanden.

Nu er flytningen fuldendt. Alle Haslevs arkivalier ligger uden for Haslev.

Bymuseet og arkivet blev startet af fru isenkræmmer Ulrich som sammen med maskinfabrikant Svend Nielsen samlede de første mange ting ind til det, der en gang skulle blive til Haslev Bymuseum.

Dette tænkt som oplysning og glæde for nye som gamle borgere samt efterkommere. Jeg er overbevist om, at begge roterer i deres grave over den nedværdigende behandling, man så kynisk har behandlet deres overlevering til byens indbyggere på.

Det giver i øvrigt slet ikke mening at skulle forklare nytilkomne borgere i Haslev By og efterkommere, at de skal køre til Faxe for at få Haslevs historie.

Svend Nielsen var min farbror og direktør for H.F. Nielsens Maskinfabrik og har i forbindelse med opstarten af bymuseet skænket næsten hele vores historie til dette.

I den forbindelse må jeg og mine godt 160 efterkommere på vores meget aktive familietræ se til, at man forvalter vores og mange andres historie så respektløst.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at hvor mange af vores kommunalpolitikere, der har bare den mindste viden om den historie, der ligger bag ved de respektive byer, landsbyer etc. de er valgt til at forvalte.

Man kan få den tanke, at på belejlig vis har løst et problem med det gamle Fakse Rådhus, som forståeligt nok har vist sig usælgeligt.