19. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Faktuel kommentar til byrådsmødet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faktuel kommentar til byrådsmødet
Opdateret 15. november 2019 kl. 10:34
Debat Faxe - 15. november 2019 kl. 10:31
Af Flemming Duus Mathiesen Møllevej 54, Kongsted
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har igennem længere tid forekommet, at der under byrådets spørgetid er borgere, der står frem, fordi de er presset af forvaltningskulturen i kommunen - specielt problemstillingen manglende eller lange svartider, samt også problemet med manglende notater på sagsakterne.

På byrådsmødet i torsdag aften var emnet igen oppe.

Det er borgmester Ole Vives (V) svar i aftes samt tidligere - herunder vedrørende problemet med den manglende opfyldelse af notatpligten, der bringer mig på banen, fordi jeg er rent ud sagt ilde berørt af Ole Vives erklæringer og forsikringer om, at alt er vel for åben skærm på byrådsmøderne.

Jeg kan ikke bedømme de omtalte sager konkret; men henvise til egne og andre berørte borgere hvis sager jeg har fuldt kendskab til, således at følgende kan dokumenteres - eventuelt via borgerrådgiveren.

Den 29. januar 2019 sendte jeg et brev til borgmesteren om et konkret sagsanliggende, som borgmesteren ifølge sit ansvar og regler skal behandle/besvare. Trods flere rykkere undervejs fandt Ole Vive det ikke relevant at svare mig før den 1. august 2019 - altså efter intet mindre end seks måneder og flere rykkere!

Ligeledes kan jeg ud fra aktindsigt i sagerne konstatere, at Ole Vive ikke efterlever notatpligten.

På denne baggrund er jeg da meget overrasket over at høre Ole Vives forsikringer og erklæringer på byrådsmøderne - vel at mærke set i lyset af at han ikke selv efterlever de principper og normer, han bombastisk udsteder erklæringer om til offentligheden.

Bedømt i dagens situation så er det sammenfattende min opfattelse, at problemet i indeværende byrådsperiode i hvert fald ikke er blevet mindre under Ole Vives indtil nu forløbne borgmestertid.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?