25. november 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: ECO Valley, en sejr for den sunde fornuft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ECO Valley, en sejr for den sunde fornuft
Debat Faxe - 26. april 2017 kl. 08:50
Af Eli Jacobi Nielsen (DF) Prins Buris Vej 19, Karise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På byrådsmødet 20. april 2017 blev Dansk Folkepartis forslag om at revidere lokalplanen for erhvervsområdet ECO Valley vedtaget i samarbejde med Venstre og Borgerlisten.

Faxe Kommune har investeret godt 46 millioner kroner i området, der er blevet markedsført som »dedikeret til virksomheder med en grøn profil« - en markedsføring der ikke har medført salg af blot en enkelt parcel.

Med vedtagelsen af DFs forslag tager man konsekvensen af dette, og fjerner alle henvisninger til miljødimensioner, grønne profiler og lignende i den kommende lokalplan, salgsmateriale og kommunikation generelt om området, idet det store fokus på grøn profil, symbiose med mere har været en væsentlig årsag til, at salget ikke er kommet i gang.

At den faktiske udarbejdelse af ny lokalplan afventer vedtagelsen af den nye planlov er i denne forbindelse sekundært. Det primære er, at byrådet sender et klart signal om, at ECO Valley fremover skal promoveres som et helt almindeligt erhvervsareal, med en fortræffelig beliggenhed tæt ved motorvejen.

Vi ønsker alle, at der kommer gang i salget af erhvervsgrunde, så der opnås et afkast af den store investering. Når det fremover tydeliggøres, at alle virksomheder - herunder også »de grønne« - er velkomne i området, øges mulighederne for dette betydeligt.

Hos DF glæder vi os over tilslutningen i byrådet, som vi ser som en klar sejr for den sunde fornuft, og vi finder det herunder positivt og prisværdigt, at de øvrige borgerligt/liberale partier - både Venstre og Borgerlisten - var parate til at medvirke til dette.