9. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det er nødvendigt med en omfattende analyse af folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er nødvendigt med en omfattende analyse af folkeskolen
Opdateret 22. juni 2020 kl. 14:12
Debat Faxe - 22. juni 2020 kl. 11:58
Af Michael Christensen (K) Slettehusvej 6, Nielstrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Snart skal der påbegyndes en større analyse af folkeskolen i Faxe Kommune.

Det værdsætter Det Konservative Folkeparti i Faxe i den grad, da det er vores overbevisning, at der er plads til forbedringer.

Det Konservative Folkeparti opfordrer til, at kommissoriet for analysen bliver bredt forstået på den måde, at analysen skal favne meget bredere end blot at fokusere på »hårde« tal som klassekvotienter, antal skoler, antal lærere, økonomi pr. elev, antal undervisningstimer og lignende.

Vi anbefaler, at faktorer som faglighed blandt lærere, engagement blandt lærere og ledelse, elevtrivsel, forældretilfredshed, karaktergennemsnit, undervisningseffekt, og tilsvarende underliggende faktorer også bliver inddraget i analysen. Vi er nødt til at finde årsagen til problemerne, ellers kan vi ikke finde de rigtige løsninger på problemerne.

Undervisning er i bund og grund en serviceydelse, hvor mennesker og processer er de vigtigste ressourcer. I erhvervslivet er det velkendt, at glade og tilfredse medarbejdere og de rigtige processer giver glade og tilfredse kunder.

Lad os nu en gang for alle få undersøgt folkeskolen bredt og grundigt, så vi kan lægge en ordentlig strategi for fremtiden. Tænk hvis vi kunne få udviklet en folkeskole, som vi kan prale af, når vi taler med venner og bekendte fra andre lokaliteter?

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?