19. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debatsvar fra Anne Camilla Meyer (S)

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debatsvar fra Anne Camilla Meyer (S)
Opdateret 23. maj 2020 kl. 17:20
Debat Faxe - 23. maj 2020 kl. 17:17
Af Anne Camilla Meyer, medlem af Faxe Byråd for Socialdemokratiet, Borupvej 66, Rønnede

Dorthe Adelsbech (V) og Bente Abrahamsen (DF) har hver især haft et debatindlæg på Sn.dk/debatfaxe 22. maj 2020.

Begge indlæg omhandler besparelser vedtaget på seneste byrådsmøde, besluttet af flertalsgruppen (V, DF, L og LA) sammen med Det Konservative Folkeparti (K).

Både Dorthe Adelsbech og Bente Abrahamsen nævner som begrundelse for besparelserne, at byrådet har haft en bunden opgave.

Til det er jeg enig så langt, at vi i byrådet skal påtage os og stå til ansvar for økonomien - Men vi skal også stå til ansvar for velfærden til borgerne og arbejdsmiljøet for medarbejderne.

Fra Socialdemokratiet meldte vi os villige til at indgå i en fælles løsning, med besparelser for over 21 millioner kroner. Det er i vores optik et anseeligt beløb at trække ud af indeværende års budget, hvor medarbejdere allerede er engageret, og aktiviteter målrettet borgerne er meldt ud og planlagt.

Konkret pegede vi fra Socialdemokratiet på en række besparelser, som vi nødtvunget ville medvirke til, fordi disse midler ikke havde umiddelbar og direkte indflydelse for borgerne og medarbejderne.

Men vi ville ikke medvirke til at spare på den direkte borgerrettede velfærd og arbejdsmiljøet. Ligesom vi ikke ville medvirke til at spare på lønbudgettet på plejecentrene, for at »omgå« kravene til en bevilling fra en ekstern pulje. Det er, så vidt jeg forstår det, den beslutning et flertal (I i flertalsgruppen) har valgt - og det må I tage ansvaret for.

Puljemidlerne er båndlagt til at opnå »bedre bemanding i ældreplejen«. Puljemidler skal generelt, og også i dette tilfælde, bruges til det formål de er givet. Alternativet er, at vi fra Faxe Kommune er forpligtet til at returnere de tildelte skattefinansierede puljemidler - Midler som er givet til kommunen i god tro og til et konkret formål.

Flertalsgruppen har besluttet, at anvende de tildelte puljemidler kreativt, så det overholder loven. Men det gør ikke handlingen mindre amoralsk!

Sagen er, at vi med flertallets beslutning reelt ikke får en »Bedre bemanding i ældreplejen«. Sådan er det! Det må I stå på mål for.

Dorthe Adelsbech angriber i sit indlæg FOA for ikke at have meldt sig ind i processen. Jeg synes det er uklædeligt politisk håndværk, ikke at påtage sig ansvaret for egne beslutninger!

Det er ikke FOA's skyld, at der er rod i kommunens økonomistyring, og at økonomien generelt sejler.

I kan fra flertalsgruppens side ikke skyde FOA i skoene, at de ikke har meldt konsekvenser ind i tide - det er nu engang administrationens opgave, at fremlægge sagerne sagligt og tilstrækkeligt detaljeret, så der kan træffes en politisk beslutning.

Så hvis I mener, at I har handlet på uoplyst grundlag, så må I se den rette vej. Det er ikke i orden at »rette bager for smed«. FOA kan ikke bebrejdes, at der i processen ikke har været planlagt og gennemført en formel høring.

Rejser du til udlandet i år?