24. maj 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Svar til Steen Petersen om budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Svar til Steen Petersen om budgettet
Debat Faxe - 06. november 2018 kl. 10:27
Af Henning Palm, Medlem af bestyrelsen for Det Konservative Folkeparti, Smedevej 4, Haslev
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg har med undren læst Steen Petersens svar til mig. Nu hævder Steen, at det forslag han fremførte i valgkampen, kun handlede om den normale justering mellem anlæg og drift, som kommunen har gjort hvert år. Hverken mere eller mindre! Hvis det var Steen Petersens forslag, hvorfor var det så, så svært at få et konkret svar under valgkampen? Spørgsmålet kunne være lukket tidligt og på én gang.

Sagen er, at det ikke var dét, Steen Petersen forslog. Det nuværende budget overholder både drifts og anlægsrammen kommunen er pålagt gennem aftalen med regeringen. Steen forslag var at gå ud over driftsrammen og tilsvarende reducere anlægsrammen.

Som tidligere nævnt er der nogle udgifter der er klart drift, andre der er klart anlæg og så er der nogen vi med lidt god vilje kan placere der hvor det giver mest mening i det enkelte år. Det betyder ikke som Steen hævder, at der er frit valg på alle hylder. Her er der åbenbart uenighed i Dansk Folkeparti, da Eli tidligere har bekræftet, at vi kan flytte nogle udgifter, men ikke alle.

Skulle vi bare for argumentets skyld acceptere Steens nyeste udlægning, så står der stadig ét spørgsmål tilbage. Der er flyttet små 13 millioner, dit udgangspunkt var halvdelen af anlægsbudgettet, det vil sige mellem 25 og 30 millioner. Du mangler stadig andre 13 millioner!