20. marts 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Resultater i opposition

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Resultater i opposition
Debat Faxe - 13. september 2018 kl. 11:02
Af Knud Erik Hansen gruppeformand På vegne af den socialdemokratiske byrådsgruppe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et borgerligt flertal overtog ledelsen af Faxe Kommune 1. januar og satte oppositionen ud på sidelinjen. Vi vil gerne oplyse borgerne om, at de 8 socialdemokratiske byrådsmedlemmer (byrådets største gruppe) ikke har siddet på hænderne det første halve år af 2018.

arrow Læs også: Opfordrede spansk politi til at skyde: Ingen straffesag mod Steen Petersen

1. Kritik af DF-udvalgsformands nej til integration og medvirken til hans afgang

At flertalsgruppen tildelte DF's Steen Petersen formandsposten i Beskæftigelses- & Integrationsudvalget, var vi uforstående overfor og kritiserede det allerede i forbindelse med konstitueringen. DF er jo imod integration!

Vi fik nok, da formanden afviste en statslig bevilling til ansættelse af en beskæftigelses- og integrationsambassadør. Vi fik Venstre med på en udtalelse, der udtrykte bekymring over formandens modstand mod flygtninges integration på arbejdsmarkedet.

Mandag den 27. august lykkedes det så at få Venstres opbakning til et mistillidsvotum til Steen Petersen, da han på udvalgets vegne opfordrede det spanske politi til at skyde på migranter. Resultat: Steen Petersen trak sig som formand.

2. Forhandlinger om lærernes arbejdstid

Frustrationerne blandt lærerne har været store siden 2013 med lockout og lovindgreb i forhold til arbejdstiden. En af KL og Danmarks Lærerforening (DLF) nedsat kommission skal finde en løsning på arbejdstidsspørgsmålet. I Socialdemokratiet synes vi ikke, der er grund til at vente på kommissionen, og vi har derfor fået vedtaget, at kommunen indleder forhandlinger med DLF om en kommunal arbejdstidsaftale. Forhandlingerne er nu i gang.

3. Nej til besparelser på skoler og daginstitutioner

På Børn- & Læringsudvalgets møde i maj blev på baggrund af en budgetopfølgning fremlagt forslag om besparelser på skoler og daginstitutioner. Vi savnede dokumentation for besparelserne og fik heldigvis hele udvalget til at tage besparelserne af bordet indtil videre.

4. Kommunalt ansattes tjenestekørsel

Ved et byrådsmøde blev der spurgt, om medarbejdere tvinges til tjenestekørsel i egen bil. Vi undrede os, da det for flere år siden blev besluttet, at der skal stilles kommunale biler til rådighed. I Økonomiudvalget er det nu på vores initiativ slået fast, at der som udgangspunkt skal anvendes tjenestekøretøjer til den daglige kørsel, og at ingen må tvinges til kørsel i egen bil.

5. Ordentlige forhold til brandmændene

For 3 år siden blev Faxe Kommune af staten tvunget til at fusionere "Faxe Brand & Redning" med 3 andre kommuner. Det har været en stor frustration for kommunens brandmænd, at de var lavere lønnet end andre i samarbejdet, og at der kom planer om begrænsninger på, hvor mange, der måtte køre med ud til brand. Vi har kæmpet for sagen i beredskabskommissionen, og de to problemer skulle nu blive løst til brandmændenes tilfredshed.

arrow Debat: Spørgsmål til Thulesen Dahl
21. september 2018 kl. 12:37 Opdateret: kl. 12:37
arrow Intens debat om ny integrationsformand
14. september 2018 kl. 15:36 Opdateret: kl. 15:36
arrow Bølgerne gik højt på byrådsmødet
14. september 2018 kl. 10:33 Opdateret: kl. 10:33