22. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Østlig omfartsvej - logik for perlehøns?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Østlig omfartsvej - logik for perlehøns?
Opdateret 14. oktober 2021 kl. 15:05
Debat Faxe - 14. oktober 2021 kl. 15:03
Af Birgitte Sørensen, Skovvang 22, Haslev

Trafikanalysen fra 2015 blev igangsat med henblik på at forbedre de trafikale problemer i Haslev og forebygge fremtidige problemer. Derfor er det opsigtsvækkende, at flertalsgruppen ønsker en ringvej, der sender op til 25 procent mere trafik ind ad Københavnsvej og ind i byen ad veje, hvor der i forvejen er problemer.

Selvom den reelle stigning på 15 % på Københavnsvej er udeladt i resultaterne og opsummeringen i trafikanalysen fra 2020, er den der jo stadigvæk. Men det er svært at læse bag om tallene i en rapport, hvis man ikke er opmærksom eller forholder sig kritisk.

Havde trafikanalysen været politisk neutral, stod vi med et ganske andet grundlag for dialogen med Vejdirektoratet i forhold til etablering af de nordvendte ramper end i dag. Til- og fravalg er med til at skabe en fortælling. Det gælder også, hvorvidt ringvejen er den rigtige løsning eller ej.

Ønsker vi øget udvikling, vækst, bosætning og flere arbejdspladser i Faxe Kommune, så er det et helt andet gear vi skal op i. Desværre er det flertallets logik at bruge deres "privilegie" til at bygge en omvej hvad angår udvikling og vækst og som ovenikøbet forstærker de trafikale udfordringer.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?