17. september 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ny model udhuler fritids-tilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ny model udhuler fritids-tilbud
Opdateret 03. marts 2019 kl. 19:34
Debat Faxe - 03. marts 2019 kl. 17:31
Af Joakim Rex Blankschøn Faglig sekretær, BUPL Sydøst Kirketorvet, Vordingborg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dårligere normeringer og fortsat mangel på tid til ledelse af børnenes fritidstilbud. Det blev desværre resultatet, da børneudvalget torsdag satte punktum i sagen om en ny tildelingmodel for skoler og SFO'er i Faxe Kommune.

Beslutningen betyder, at der fremover vil være 20 børn pr. voksen i SFO'erne for børn op til 3. klasse. Og 25 børn pr. pædagog for de større børn. Samtidig lykkedes det trods mange opfordringer fra blandt andet pædagogerne i BUPL ikke at finde en løsning på ledelsesspørgsmålet. En problemstilling, som betyder, at normeringerne reelt bliver endnu dårligere.

Samtidigt stiller vi spørgsmåls tegn ved, hvor meget ledelsesmæssigt og ikke mindst budget mæssige kompetancer har SFO lederne.

Overraskende giver den nye tildelingsmodel ikke besparelser.

Driften af SFO'erne vil på papiret fremover koste det samme som sidste år. Men kun på papiret, for reelt ligger det lige til højrebenet at tage penge fra SFO'en og bruge dem på noget andet. I stedet for at afsætte flere penge til personale er det lykkedes forvaltningen bakket op af to af kommunens skolebestyrelser at få afsat næsten 6.000 kr. pr. barn til øvrige udgifter.

Øvrige udgifter er penge, som SFO normalt anvender på legetøj, udflugter mv. Alle ved, at man normalt bruger omkring et par tusinde kroner om året pr. barn. Og det rejser spørgsmålet om, hvad der kommer til at ske med resten.

Et godt bud er, at skoleledelserne hurtig finder et hul i deres budget, som skal fyldes ud. Det er sket før. Derfor har vi fra BUPL's side gentagende gange sagt til politikerne, at de for børnenes skyld skal sikre vandtætte skotter mellem SFO og skole.

Skolelederne og forvaltningen vil have så frit råderum over SFO'ens penge som muligt. Og desværre er det denne gang lykkedes at besnakke politikerne til at gå den vej.