20. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ikke et let valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ikke et let valg
Debat Faxe - 22. maj 2020 kl. 10:50
Af Bente Abrahamsen Granvænget 2, Faxe Medlem af Faxe Byråd for Dansk Folkeparti Medlem af senior- og sundhedsudvalget

Der skulle findes en besparelse på 17,5 millioner kroner på servicerammen. Heraf skulle senior- og sundhedsudvalget finde en besparelse på fem millioner kroner. Budgettet viste, at der ville blive et forventet merforbrug på 40 millioner kroner. På godt dansk: Vi har brugt flere penge end vi havde.

Det er sådan, at kommunen ikke må bruge mere på service end hvad regeringen fastsætter. Man kan være enig eller uenig, men det kan vi ikke ændre på.

Det er benhårdt at skulle pege på besparelser; men det er en tvungen opgave.

Jeg forstår godt skuffelserne og argumenterne, og det er heller ikke min kop te at skulle finde spareforslag.

Udvalget blev i første omgang forelagt et sparekatalog fra administrationen, som var meget uspiseligt. Blandt andet ville man skære i tiden hos hver borger med to minutter om dagen, og alle aktivitetsmedarbejderne på plejecentrene skulle fyres, og det ville gøre rigtig ondt på mange borgere, og det var vi alle enige om, at det overhovedet ikke kunne komme på tale. Vi bad derfor administrationen om at finde andre spareforslag.

Vi var enige om, at det skule være forslag, som gjorde mindst ondt på borgerne. Vi valgte derfor at spare ældrepuljen på 3,1 millioner kroner væk.

Den pulje skulle ellers være med til at give bedre bemanding på plejecentrene. Det giver jo ingen mening at ansætte nye personlaer under puljeordningen, som udfases i 2020.

Vi syntes at det er mere rimeligt at bibeholde nuværende persolaner. Det kan endvidere oplyses, at der er en del tomme boliger rundt om på plejecentrene. I den forbindelse er der ikke afskediget personaler. Der er alene tale om, at vi ikke ansætter ekstra personale nu, som alligevel skulle opsiges ved årets udgang.

Der er således ikke tale om reduktioner, men alene om opretholdelse af status quo.

Vi håber at udligningsreformen giver os mulighed for at finde penge til området igen.

Vi forstår godt at medarbejderne på plejecentrene er trætte af situationen, men det var den løsning, der gjorde mindst ondt.

Jeg vil her igennem gerne takke alle personalerne. Jeg ved at I løber stærkt for at klare opgaverne, og det har I gjort godt i disse covid-19 tider.

(Forkortet af redaktionen)

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?