24. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådet har ikke ændret holdning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet har ikke ændret holdning
Debat Faxe - 06. oktober 2019 kl. 13:56
Af Eli Jacobi Nielsen Gruppeformand (DF) Prins Buris Vej 19, Karise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På mødet i marts 2019 vedtog byrådet at opretholde busruterne 285, 287 og 266, samt at søge finansieringen af Linje 630R indarbejdet i budget 2020.

At der nu indgår et forslag om nedlæggelse af rute 266 i den pågående budgetproces skyldes ikke at politikerne har ændret holdning. Der er alene tale om et forslag fremsat af administrationen i et udkast til et budget i balance, og forslaget kan som alle øvrige i forslagskataloget afvises eller accepteres af byrådet.

Budgetforhandlingerne er ikke afsluttet, men som det fremgik af borgmesterens besvarelse af et spørgsmål om emnet på borgermødet i tirsdags, synes der at være tilslutning til fortsat busdrift, blot med en anden entreprenør.

Der er generelt politisk enighed om den betydning kollektiv trafik har for sammenhængen i en landkommune som Faxe, og derfor ønske om i videst muligt omfang at opretholde eller udvide den. Samtidig er der behov for økonomisk ansvarlighed på alle områder indenfor den kommunale service, hvor benyttelse af et givent tilbud indgår som en naturlig og vigtig parameter.

Det er derfor oplagt at påpege, at det bedste argument for bevarelse af busruter altid er høje passagertal.

Har debatten om sexisme taget overhånd?