19. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Business Faxe: Faxe Kommune udviser manglende forståelse for det lokale erhvervs vilkår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Business Faxe: Faxe Kommune udviser manglende forståelse for det lokale erhvervs vilkår
Debat Faxe - 16. april 2019 kl. 21:01
Af På bestyrelsens vegne Sten Corfix bestyrelsesformand, Business Faxe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For fire-et-halvt år siden blev Business Faxes nuværende kontrakt med Faxe Kommune om varetagelse af erhvervsfremme-opgaven underskrevet. Det var aftalt, at der skulle tages endeligt stilling til en eventuel forlængelse af aftalen senest 30. juni 2018 - et halvt år før aftales udløb.

I 2017 besluttede Faxe kommune imidlertid at forny sin erhvervsstrategi.

Den plan blev forsinket, og Faxe Kommune måtte udskyde kontraktforhandlingerne og besluttede samtidig at udbyde opgaven i et EU-udbud - hvor der inden udgangen af 2018 skulle være taget endelig stilling til valg af aktør på erhvervsfremmeopgaven.

Business Faxe indvilligede dengang loyalt i at fortsætte erhvervsfremmeopgaven frem til sommeren 2019, indtil en evt. ny aktør var fundet.

Det lykkedes desværre heller ikke Kommunen at få lavet et udbud i løbet af efteråret 2018.

Udbuddet blev lavet i januar 2019, med forventet vedtagelse primo marts; og Business Faxe indvilligede endnu engang loyalt at påtage sig opgaven frem til udgangen af september 2019.

Faxe Kommune har nu genudbudt erhvervsservice-opgaven og forventer at indgå aftale med en kommende aktør ultimo juni.

Business Faxe agter umiddelbart igen at byde på opgaven.

For nærværende har Faxe Kommune imidlertid meddelt, at den nuværende midlertidige aftale, som Business Faxe loyalt har påtaget sig at løfte for Faxe Kommune ikke vil blive forlænget.

Det betyder for Business Faxe, at vi først ultimo juni kan vide, om vi bliver valgt som den aktør, der fremadrettet skal løfte erhvervsfremmeopgaven.

Det er bestyrelsens opfattelse, at Business Faxe - skulle vi ikke blive valgt som aktør på opgaven - med denne tidsramme ikke har mulighed for en ordentlig overdragelse af den igangværende erhvervsfremmeopgave.

Der er tale om en grundlæggende manglende forståelse for, hvordan en privat virksomhed drives, og manglende ordentlighed overfor en loyal samarbejdspartner.

Det sætter igen erhvervslivets vilkår i sidste række, til skade for hele den lokale vækst og udvikling.

(Forkortet af redaktionen)