27. maj 2020
»Færre unge og voksne visiteres i STU-praktik og beskyttet beskæftigelse på Faxe Vandrehjem. Det er trist og mangler værdighed, at den unikke beskæftigelsesrettede indsats til særligt udsatte på Faxe Vandrehjem er blevet begrænset så voldsomt«, skriver Anne Camilla Meyer blandt andet i sit indlæg her. Foto: Leo Grøndal
»Færre unge og voksne visiteres i STU-praktik og beskyttet beskæftigelse på Faxe Vandrehjem. Det er trist og mangler værdighed, at den unikke beskæftigelsesrettede indsats til særligt udsatte på Faxe Vandrehjem er blevet begrænset så voldsomt«, skriver Anne Camilla Meyer blandt andet i sit indlæg her. Foto: Leo Grøndal
Foto: © Leo Grøndal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bevar beskyttet beskæftigelse på Faxe Vandrehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bevar beskyttet beskæftigelse på Faxe Vandrehjem
Debat Faxe - 02. september 2019 kl. 11:05
Af Anne Camilla Meyer (S), Borupvej 66, Rønnede, medlem af Økonomiudvalget og Faxe Byråd
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Økonomi og ændret beskæftigelsespolitik er årsag til at færre unge og voksne visiteres i STU-praktik og beskyttet beskæftigelse på Faxe Vandrehjem. Det er trist og mangler værdighed, at den unikke beskæftigelsesrettede indsats til særligt udsatte på Faxe Vandrehjem er blevet begrænset så voldsomt. Socialdemokratiet vil den værdige velfærd. Derfor vil jeg kæmpe for, at vi igen får flere i STU-praktik og Beskyttet beskæftigelse på Vandrehjemmet.

Faxe Vandrerhjem er med sin beliggenhed og moderne faciliteter et fantastisk overnatningssted for besøgende til vores kommune. Omkring 6.000 gæster overnatter årligt og mange bruger vandrehjemmet til møder, kurser og konferencer.

Vandrerhjemmet er imidlertid mere end et almindeligt vandrehjem - det er også en social virksomhed. Vandrehjemmet har støttet og udviklet mange med særlige behov. På grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer har disse mennesker ikke kunne opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår på arbejdsmarkedet. Men det er lykkes at få en god hverdag og et meningsgivende arbejdsliv på Vandrehjemmet.

Det er sket via en fokuseret målrettet indsats af faglært personale. På Vandrehjemmet har unge og voksne med særlige behov fået en hverdag at stå op til. De har mødt gæster, et kollegialt fællesskab og engagerende medarbejdere, der har hjulpet dem til at få et ægte liv knyttet til tilværelsen, via det støttende sociale miljø.

Kombinationen har vist sig gavnligt for alle parter. Den rummelige arbejdsplads og dygtige medarbejdere har i særdeleshed haft en betydelige værdi for medarbejderne med særlige behov - men medarbejderne med særlige behov har for vandrehjemmet også bidraget med en ubetalelig »branding-værdi«.

Over årene har gæster og tv-hold besøgt vandrehjemmet, netop for at opleve og være en del af det helt særligt meningsgivende fællesskab. Men på grund af økonomiske hensyn og en ændret beskæftigelsespolitik er der de seneste år visiteret meget få (næsten ingen) til Vandrehjemmet.

Socialdemokratiet ønsker en værdig velfærd. Med det afsæt vil jeg bevare den særlige og unikke beskæftigelsesindsats på Faxe Vandrehjem. Der er tale om økonomisk prioritering. Derfor vil jeg bede om, at få bragt ønsket om et beskedent øremærket beløb med ind til de kommende budgetforhandlinger. Mon ikke det kan finde flertal i byrådet?

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?