18. maj 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arbejdernes internationale kampdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdernes internationale kampdag
Debat Faxe - 01. maj 2021 kl. 22:18
Af Thomas Spange Olsen Spidskandidat for Enhedslisten i Faxe Kommune

Nemlig.com og på Wolts cykelbude. Arbejdsgivere med masser af kapital i ryggen udnytter udenlandsk arbejdskraft, der står svagt på det danske arbejdsmarked.

De offentlige overenskomster er stemt igennem. Resultatet var kun lige skinnet på næsen, og på grund af Corona har det været umuligt at skabe aktiviteter, der kunne presse fagtoppen. Kun sygeplejerskerne har stemt nej og de fortjener al vores støtte, hvis det kommer til konflikt.

Vi må fortsat kræve at de danske børn kommer hjem fra de uhyggelige lejre i Syrien - sammen med deres mødre. Alt andet ville være endnu et overgreb på de stakkels børn. Mødrene tage en straf, hvis de har begået noget ulovligt. Samtidig er det grotesk, at den danske regering vil sende flygtninge tilbage til Damaskus til en despot der ikke viger fra tortur og drab på egne borgere.

Faxe Kommune må straks stoppe med at bruge sprøjtegift og være et godt eksempel for indbyggere og landmænd. Ellers har vi om få år ikke rent drikkevand. Biodiversiteten er i bund og insekter og fugle intet at leve af.

Kommunen bør også overgå til el-biler, og vi skal have cykelstier langs vores større landeveje og meget bedre busforbindelser på tværs af kommunen.

Vi har motorvej på langs og nu får vi måske også en på tværs fra Næstved til Rønnede.

I stedet for at udbygge den eksisterende landevej til en såkaldt 2+1 landevej som tillader overhalinger. Nu kommer motorvejen til at gå igennem det største skovområde vi har i kommunen med Boserup Vænge, Hesede skov og Denderup Vænge. Meget støj er dårligt for dyrelivet.

Baltic Pipe lægges på tværs af kommunen, og regeringen har tilsyneladende tilladt, at skidt og møg fra rørene kan blive ledt ud i Faxe Bugt.

I stedet for Baltic Pipe kunne vi have hjulpet polakkerne med vindmøllefabrikker og solcelleproduktion.

Vi kæmper for nye skinner i »Bevar Østbanen«, og alle borgerforeningerne langs jernbanen bakker op. De stærke bevægelser er fundamentet for, at vi kan forbedre samfundet.

God 1. maj.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?