21. januar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vindere og tabere i kampen om borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vindere og tabere i kampen om borgerne
Debat Egedal - 09. november 2017 kl. 15:17
Af K-kandidat til KV17 Allan Vendelbo, Nørrekærvej 5, 3660 Stenløse, skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Egedal: Svar til Jacob Andrup.

I rapporten »Vindere og tabere i kampen om borgerne« udarbejdet af Exometric og KUBEN Management opnår Egedal Kommune en placering som nummer 94 ud af 98. Altså en placering, som kan blive bedre. Rapporten handler om, hvorfor borgere vælger at blive eller fraflytte deres bopælskommune.

I forlængelse heraf prøver jeg at lægge op til en debat om, hvordan Egedal kunne opnå en bedre placering. Her er det jo iøjnefaldende, at aldersgruppen 65-74 årige falder med 612 borgere i perioden 2017-21. Jacob Andrup forklarer det med »det er fordi de store årgange bliver ældre«! Det er kunst-statistik på et højt niveau.

Nej, en del af de 612 borgere fraflytter kommunen, fordi de enten ikke kan få opfyldt deres aktuelle boligbehov, eller fordi de ønsker en andet udbud af fritids- og kulturtilbud eller af nogle helt andre årsager. Det er ærgerligt for de pågældende, og det er ærgerligt for Egedal.

Mit motiv var et ønske om en debat om, hvordan Egedal kunne blive mere attraktiv. Måske kunne Egedal kommune gøre det bedre og ikke blive placeret som nr. 94. Jacob Andrup vil imidlertid hellere diskutere statistik end indhold.