1. december 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Veterankoordinator er en stor milepæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Veterankoordinator er en stor milepæl
Debat Egedal - 10. september 2019 kl. 13:01
Af Lars Falk Hansen, næstformand i Det Konservative Folkeparti Egedal

Debat
Egedal: Den 5. september afholdt Egedal kommune, på linje med andre kommuner, festligholdelse af »Flagdagen for Danmarks udsendte«.

Et smukt arrangement hvor vi mindes alle de, der på Danmarks vegne har været udsendt til fjerne egne af verden for at tjene Danmarks interesser. Hvad enten det er som soldat, politibetjent eller nødhjælpsarbejder, er det en enkel og højtidelig måde at udtrykke taknemmelighed til de, der har risikeret liv og helbred for at tjene landet.

Stor var glæden, da det er lykkes at få udnævnt en veterankoordinator, og få det offentliggjort denne dag. Det er noget, vi i Det Konservative Folkeparti har arbejdet for længe, og med stor hjælp fra borgmesteren, og administrationen er det nu lykkedes.

Enkelte veteraner kommer hjem med synlige sår, andre med ar på sjælen. Begge dele har behov for hjælp. Vi har nu en veterankoordinator, der kan hjælpe de berørte gennem kommunens sagsbehandlingssystem.

Dette er en stor milepæl for alle de berørte, og er det mindste vi kan gøre for dem. Det er trods alt 8-10 procent af veteranerne, der lider af PTSD, og ofte kommer symptomerne først flere år efter udsendelsen. Kan vi sende dem ud, skal vi hjælpe dem når de kommer hjem.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?