23. maj 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vellykkede teaterkoncert om danske værdier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vellykkede teaterkoncert om danske værdier
Debat Egedal - 14. februar 2018 kl. 13:39
Af Niels Brühl, Alfred Christensens Vej 37, 2850 Nærum, skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: Om Danske Værdier - teaterkoncert på Egedal Gymnasium 6. februar.

Til lykke med en meget vellykket teaterkoncert. At I havde valgt at fokusere på de 10 danske værdier fra Danmarkskanonen og havde omsat dem til scenen på hjemmebanen i Stenløse blev en god oplevelse.

Jeres iscenesættelse med tekster, musik og skuespil var flot udført med mange gode ideer.

Alle medvirkende på instrumenter, sang og skuespil var godt instrueret med baggrund i jeres personligheder. Det var interessant, at I markerede kirken (hvor flere nylig er konfirmeret), vejfesten, idrætten, posemanden og historien om Stenløse. At samle værdierne omkring en vejfest med alt, hvad der hører til, var et godt omdrejningspunkt for musik, sang og skuespil.

Undervejs kom jeg i tanker om en tekst fra Benny Andersen cirka 2010:

»Et lærerigt eksempel på ægte fædrelandskærlighed: »I Danmark er jeg født« (1850) af H.C. Andersen. I strofe efter strofe gør Andersen detaljeret rede for sin kærlighed til det land, som han havde rejst mere rundt i end de fleste af sine samtidige - og nutidige - landsmænd. Han har ved selvsyn set oldtids kæmpegrave og »Du danske, friske strand/med vilde svaners rede«. Han har sin historiske viden intakt: » Engang du herre var i hele Norden, bød over England - nu du kaldes svag«. Han kommer med en varm hentydning til billedhuggeren Bertel Thorvaldsen i linjen: »et lille land, og dog så vidt om jorden /end høres danskens sang og mejselslag«. Derfor kan han med god samvittighed runde af med sin kærlighed til landet; men bemærk: Han skriver ikke: »jeg elsker dig!! MEN »Dig elsker jeg! - Dig elsker jeg! Danmark mit fædreland«. Uforligneligt! En kærlighedserklæring med belæg for hvert eneste ord., derfor er den også i dag holdbar, som et udsagn om hvor vi hører til.«

Det gælder fuldt ud for Teaterkoncerten »Danske værdier« i Stenløse.

Musikalsk var det overvældende, som I fangede tekster og melodier, gammelt og nyt, der gled over i hinanden med rap, electric. korsang, dans og bevægelse. Scenografien med det lille hvide stakit med Dannebrog var en fin baggrund. Skuespillernes optræden med bevægelse og stilstand krævede opmærksomhed for at fange de mange gode detaljer i skuespil, mimik, scenografi, lyd og lys.

Den lille gruppe på cirka 50 engagerede elever med dygtige instruktører løste opgaven virkelig godt.

Det store bifald fra aftenens tilskuere var velfortjent.

Hjertelig tak for en vellykket aften. Vi ser frem til at møde jer igen