19. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tøm museumsdepoterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tøm museumsdepoterne
Debat Egedal - 25. marts 2018 kl. 14:06
Af Mogens Lyhne, Åkandehaven 208, Smørum, skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: For en del år siden lavede man på Skenkelsø Mølle i Ølstykke en ordning med at sende museumsgenstande ud til skolerne, hvor de så bliver udstillet i en montre på biblioteket til glæde og forundring for både lærere og elever.

Nu hører møllen og dens museum under Vores Egedal, men det er alligevel kun de gamle Ølstykke-skoler, der har glæde af ordningen. Og nu ser man så i medierne, at vores kulturarv er ved at gå til i skimmelsvamp, fordi de danske museer ikke har råd til at opbevare tingene forsvarligt.

Hvad med at udskifte de kolde, fugtige depotrum med »fjernlagre«? Jeg er sikker på, at masser af skoler og andre offentlige institutioner samt store, private virksomheder gerne vil investere i glasmontrer, hvor finurlige, gamle hatte, legetøj fra oldemors tid og meget andet kan få nye generationer til at spærre øjnene op frem for, at de rådner væk.

Og i en tid hvor mange elsker at gå ud med metaldetektorer og lege arkæologer, kan der sikkert sagtens findes frivillige til at rengøre tingene. Moderne, elektronisk mærkning gør det nemt og billigt at holde styr på samlingerne.