16. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Radikale Venstre: - Sådan leger vi ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radikale Venstre: - Sådan leger vi ikke
Debat Egedal - 07. januar 2019 kl. 14:14
Af Rikke Mortensen, Radikale Venstre, Egedal Byråd
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: Et flertal i byrådet valgte i december på byrådsmødet at gå fra den netop indgåede budgetaftale. En budgetaftale, som med radikale briller bestemt ikke var en børnenes aftale. Budgetaftalen, som den blev indgået i oktober 2018 eksisterer ikke længere.

Radikale Venstre var det eneste parti blandt forligspartierne, som stod ved den oprindelige budgetaftale, herunder sagde nejtak til yderligere forringelser for vores børn.

Idet byrådet valgte at lukke ordningen om tilskud til pasning af eget barn, genåbnede man samtidig budgettet for 2018-21. Det forsøgte Radikale Venstre at undgå ved at stille et ændringsforslag med en alternativ finansiering. En finansiering, som var nødvendig for at finansiere en graverende fejl i forbindelse med budgetvedtagelsen, en beslutning som var i strid med Dagtilbudsloven.

Det er den korte forklaring på, at Radikale Venstre ikke længere er en del af budgetaftalen for 2018. En budgetaftale, som i udgangspunktet var svær for enhver radikal politiker med et stort bankende hjerte for børn og skole.

Radikale Venstre vil forsat arbejde konstruktivt med sagerne, pleje samarbejdet og dyrke den gode politiske kultur i byrådet. En kultur, som skal sikre, at et samarbejdende byråd fungerer optimalt, og som deraf kan levere resultater på det tunge økonomiske bagtæppe, som hænger over Egedal.

Radikale Venstre vil gerne sikre fremtidens velfærd for både børn og gamle, og det kan vi ikke i den økonomi, som vi har nu. Der er ikke flere lavthængende frugter eller effektiviseringer, og der er ingen ekstraordinært høje administrationsudgifter at høste på. Til gengæld ser vi ind i to store udgiftsdrivere i de kommende år indenfor ældre- og børneområdet. Dette sammenholdt med et kæmpe vedligeholdsefterslæb på anlægssiden - det er en sand økonomisk gyser.

Der skal tages drastiske midler i brug for at sikre et minimum af anstændig service til blandt andet børn og ældre, og her kommer vi ikke udenom i den trængte situation, som vi står i, at se på indtægtssiden. Hvis vi gør det intelligent, burde selv de meget blå partier kunne følge med.

Tør vi, så kan vi sikre en genopretning af økonomien som ikke lægger vores velfærd i ruiner. Vi skal sikre vores kerneleverance herunder omsorg og sundhed for vores børn og vores ældre.

Vi vil gerne lege med, men en aftale er en aftale - hverken mere eller mindre. En yderligere forringelse på børneområdet var ikke en del af aftalen og sådan leger vi ikke.