29. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Privatskole opgiver drømmen: - Det er politikernes skyld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Privatskole opgiver drømmen: - Det er politikernes skyld
Debat Egedal - 25. juni 2020 kl. 14:23
Af Johan-Benjamin Hahn på vegne af Ølstykke Privatskoles bestyrelse

Debat
Bestyrelsen bag Ølstykke Privatskole må erkende, at den politiske modstand fra Socialdemokratiet og Venstre i sidste ende spænder ben for etableringen af Ølstykke Privatskole.

Ib Sørensen har fra første færd været imod projektet, så det undrer os ikke, at han indædt har kæmpet imod, at vi kunne etablere os på Spejderengen. Men at en borgmester fra Venstre til trods for gentagne tilsagn om støtte, løber i målet, er dybt frustrerende.

Vi står med en lang række forældre, der har hilst dette initiativet hjerteligt velkommen, og som har set frem til at deres børn fik et nyt skoletilbud. Disse børn bliver nu politisk gidsler i et magtspil på Egedal Rådhus, der efterlader bestyrelsen med indtrykket af en inkompetent administrationsledelse og indtrykket af et byråd, der styres af en planudvalgsformand frem for en borgmester.

Vi har ikke ønsket særbehandling, men en fair behandling i byrådet i Egedal.

De vilkår, vi er blevet mødt med af byråd og administrationen, er ikke Egedal værdigt i forhold til pris og vilkår. De vilkår har været så dårlige, at vi har måttet takke nej tak, til trods for at vi har samlet lån fra forældre og bestyrelse for 2,7 millioner på bare tre dage. Vi ville ikke kunne se vores långivere i øjnene, hvis vi gik med til disse vilkår. Vilkår, hvor vi skulle betale for grunden nu, uden garanti for at måtte bygge. Dette til trods for, at Egedal Kommune vil spare 4-7 millioner årligt på etableringen af Ølstykke Privatskole.

Det hverken kan eller vil vi acceptere. Det klinger hult, når selvsamme politikere hylder de private initiativer.

Bestyrelsen har handlet i god tro om, at byrådet reelt stod bag den beslutning, de tog i september 2019, og de aftaler der løbende er indgået med administrationen.

Tak for opbakningen og støtten

Vi vil gerne af vores hjerter takke de mange forældre og lokale virksomheder for opbakningen, støtten og et kæmpe arbejde, der nu desværre stopper blot 46 dage før take off. Det har været en fornøjelse at se kampgejsten, modet og energien, der har bragt os så langt.

Heldigvis har vi i Egedal også politikere, der tør at stille sig kritisk og spørgende, dem skylder vi også et stort tak, heriblandt Helle, Jens, Ulrik John, Bettina Z, Niels, Bendt og Ole. Politikere der tør ringe, hvis de er tvivl eller har spørgsmål - det skaber respekt.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?