20. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nødvendigt at hæve skatten eller at gennemføre nedskæringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nødvendigt at hæve skatten eller at gennemføre nedskæringer
Debat Egedal - 21. september 2017 kl. 13:45
Af Formand SF Egedal og Nr. 6 på SF Egedals liste til kommunalvalget Henrik Severin Hansen, Astershaven 233, 2765 Smørum, skriver

Debat
Egedal: SF er meget enige med Radikale Venstres kandidat Stephan Grubbe Sølby i, at vi hele tiden skal effektivisere kommunen, og at tiden for lappeløsninger er forbi.

Vi skal igen til at stole på de kommunale medarbejdere og reducere kontrol og overadministration. Vi skal fjerne unødigt bureaukrati. Det er vi enige om.

Men at tro, at Egedal kommunes økonomiske udfordringer er så små, at de kan klares uden enten nedskæringer eller skattestigninger holder ikke. Det, troede jeg, kun Liberal Alliance troede på!

De seneste år har også vist, at det ikke holder. Egedal har haft mange nedskæringer. Og det er kun, fordi det er valgår, at vi måske slipper pænt igennem i år - men så kommer problemerne dobbelt igen næste år. Hvor mange ledere og mellemledere skal der fyres, for at vi får råd til de nødvendige daginstitutioner, plejeboliger og energirenoveringer?

Det er let at sige, at vi kan løse alle problemer ved at fjerne overflødig administration og bureaukrati. Tænk at det er så let, så er det bare at gøre det!

Vi peger på dækningsafgiften (virksomhederne) og grundskylden som der, hvor skatten skal stige.

Det er ikke en let vej at hæve skatten. Det er derimod at stå til ansvar over for vælgerne, og sige det, som det er. Det er at give vælgerne et valg - enten nedskæringer og ringere velfærd eller skattestigninger.

Rejser du til udlandet i år?