30. marts 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nej til grusgrav ved Vindekilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nej til grusgrav ved Vindekilde
Debat Egedal - 16. januar 2017 kl. 17:58
Af Bo Vesth, Venstre i Egedal, Medlem af Teknik og Miljøudvalget, skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: I Venstre Egedal er vi fortsat imod en grusgrav ved Vindekilde. Det vil være ødelæggende for hele områdets skønne natur og ikke mindst til meget gene for områdets beboere og erhvervsdrivende.

Det er uforståeligt, hvis regionen vælger at lade netop dette naturområde indgå i den kommende råstofplan. Området ligger midt i en såkaldt spredningskorridor. En spredningskorridor er et område hvor planter og dyr spredes mellem to eller flere naturområder. Området her ligger i mellem vores nye Naturpark Mølleåen, den fredede Fuglesødal og Værebro ådal.

Der har tidligere været grusgrav i området. Dengang var området også plaget. I forbindelse med en eventuel udvinding af grus, vil der også komme en masse flyvesand. Det er erfaringen fra tidligere. Det vil være til meget stor gene for de landmænd, som til daglig driver deres drift.

Støj fra grusgravsdrift og transporten vil uden tvivl give gener for de omkringliggende beboere. Infrastrukturen i området er ikke bygget til denne form for tung transport.

Venstre i Egedal vil endnu en gang appellere til vores politikere i regionsrådet om at tænke sig rigtig godt om, inden beslutningen bliver taget. Vi har nemlig at gøre med et unikt naturområde, som ikke tåler denne form for forandring. Det vil få store konsekvenser for lokalsamfundet syd for Ganløse.