17. januar 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Miljøet tabte - længere transport med råstoffer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøet tabte - længere transport med råstoffer
Debat Egedal - 01. marts 2017 kl. 14:14
Af Hans Vest, Vindekildevej 3, 3670 Veksø, skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: Råstofplan »Vindekilde«, som regionen selv havde udpeget, blev nedstemt efter et massivt pres fra Egedals byråd, som tænkte, at der var flere stemmer i protestgruppen end på Vindekilde. Vi skal ikke glemme, at det er valgår og med nogle svage regionspolitikere uden rygrad, lod de sig diktere.

Alle gode gange tre. Først blev planen vedtaget, så rystede nogle i bukserne, derefter var der stemmelighed for til sidst at forkaste råstofplanen. Det er politik på højeste plan.

Regionen blev inviteret ud for at se på forholdene, kun én mødte op, andre havde mere tid til at opsøge protestgruppen, som i øvrigt kom med nogle bombastiske usande udmeldinger. En af de usande udmeldinger var blandt andet om senere at lave Danmarks største sorterings/nedknusningsanlæg, med støv gene og fare for lungecancer, alt sammen grebet ud af den blå luft. Samtidig blev der pralet med godt 900 underskrifter, halvdelen er anonyme, mange af underskrifterne er fra udlandet og resten er fra hele Danmark. Dette lytter man jo åbenbart efter. Kunne man næsten forvente andet end massiv modstand, som samtidig var fra Egedal Byråd? Det er jo rent stemmefiskeri.

Vi skal måske have ny borgmester til det næste kommunevalg, og alle byrådsmedlemmerne går rundt med en lille borgmester i maven, flere har allerede meldt sig på banen. Der er ingen af dem, som tør stå frem og sige god for, at vi må vise samfundshensyn og grave der, hvor råstofferne er i jorden. Man skal ikke være så egoistisk og vende det blinde øje til, og håbe på, at man bare kan hente sand og grus hos nabokommunerne, og derved lade dem tage besværet. Med alt det byggeri, som Egedal Kommune har gang i og har planlagt i fremtiden, skal der bruges en masse råstoffer, som jo som bekendt ikke kommer dryssende ned fra himlen. Det bliver kørt på lastbiler, og vi skal alle være økonomiske og miljøbeviste, så hvorfor ikke hente det i nærområdet, hvor det faktisk befinder sig og derved spare miljøet for en lang transport.

I skal huske på, at I er valgt til byrådet for at varetage alles interesser, både de populære, men også de upopulære beslutninger, og ikke altid bøje jer for hele hylekoret. Tænk i den lange bane, når området er gravet færdigt og er blevet reetableret plantet til. Der vil blive lavet stier og små vandhuller, se for eksempel på området ved Himmelev nær Roskilde, det kunne blive en ren naturpark. Men sådan skulle det ikke blive.