2. august 2021
En læser skrev i sidste uge, at der er medarbejderflugt fra Egedals folkeskoler. Nu svarer kommunen. Mostphoto
En læser skrev i sidste uge, at der er medarbejderflugt fra Egedals folkeskoler. Nu svarer kommunen. Mostphoto
Foto: lev dolgachov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Svar til Ole Eckhaus: Folkeskolen har det fint - også om sommeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Svar til Ole Eckhaus: Folkeskolen har det fint - også om sommeren

Ole Eckhaus skrev i sidste uge et læserbrev om medarbejderflugt fra Egedals folkeskoler. Nu svarer kommunen tilbage

Debat Egedal - 09. juli 2021 kl. 10:17
Af Søren Trier Høisgaard, velfærdsdirektør Egedal Kommune.

Forleden bragte Lokalavisen et læserbrev fra Ole Eckhaus, hvori han bekymrer sig om lærerflugt på de Egedalske Folkeskoler.

Vi sætter stor pris på, når borgerne bekymrer og kærer sig om kommunens serviceydelser. Det skal vi altid kunne stå på mål for. Men jeg deler ikke beskrivelsen af at der er lærerflugt i Egedal. Vi har stor fokus på rekruttering og fastholdelse i Egedal. Det har allerede båret frugt, og vi har oplevet en mindre personaleomsætning på lærerområdet i 2020 end vi gjorde i 2019.

Hvad angår det samlede billede af folkeskolen i Egedal Kommune, så oplever vi generelt ro på skoleområdet i forhold til, hvordan det har været tidligere. Det samme gør vores lærere, når vi taler med dem. Vi har indgået en lokalaftale med lærerforeningen med et maksimalt undervisningstimetal på undervisningen pr uge, som netop var et ønske fra lærerforeningen, og som også er med til at fastholde og rekruttere dygtige og kvalificerede lærere.

I forhold til det konkrete eksempel som Ole Eckhausen nævner, så har den ene medarbejder søgt og fået sit drømmejob som børnehaveklasseleder. Jobbet er på Bækkegårdsskolen, så hun er ikke flygtet fra kommunen, tværtimod, er hun så glad for Egedal Kommune, at hun nu kan udleve sine ambitioner på en anden skole.

De andre lærere som har skiftet job, er skiftet på grund af ting som ikke handler om utilfredshed. Vi har i øvrigt rekrutteret nogle rigtig dygtige lærere til at tage over. Nogle af de dygtige nyansatte lærere kommer i øvrigt fra job på nogle af kommunens andre skoler. Så flygtet fra kommunen er de i hvert fald ikke.

Vi oplever en folkeskole i Egedal, hvor vi trods Corona, generelt er lykkedes med at skabe ro om hverdagen, og vi oplever lige nu en god udvikling, hvor børn lærer og trives. Denne udvikling vil vi rigtig gerne fortsat have vores medarbejdere og ledere med til at videreudvikle, så vi sammen kan skabe gode lokale arbejdspladser. Slutteligt vil jeg ønske børn og lærere en rigtig god og velfortjent sommerferie, og så vender vi tilbage til august med fornyede kræfter og en fælles ambition om, at skabe en folkeskole i verdensklasse.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?