25. oktober 2021
Kandidat Kenni Jensen fra Ølstykke skriver om den økonomiske situation i Egedal.
Kandidat Kenni Jensen fra Ølstykke skriver om den økonomiske situation i Egedal.
Foto: dennisjacobsen - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Sådan kan Egedal Kommune spare 386 millioner kr. om året

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Sådan kan Egedal Kommune spare 386 millioner kr. om året

"386 millioner kroner - eller hvad der svarer til 8.910 kr. pr. borger om året, ville Egedal kommune teoretisk set kunne spare, hvis vi var lige så udgiftseffektive og administrationseffektive som de bedste kommuner i landet," skriver kandidat Kenni Jensen fra Nye Borgerlige

Opdateret 16. september 2021 kl. 10:00
Debat Egedal - 16. september 2021 kl. 09:50
Af Kenni Jensen, byrådskandidat i Egedal kommune for Nye Borgerlige, Engvej 42, 3650 Ølstykke

386 millioner kroner - eller hvad der svarer til 8.910 kr. pr. borger om året, ville Egedal kommune teoretisk set kunne spare, hvis vi var lige så udgiftseffektive og administrationseffektive som de bedste kommuner i landet.

De bedste er henholdsvis Roskilde og Lolland på administrationseffektivitet og Vejle på udgiftseffektivitet ifølge kommunepotentiale.dk. Reelt set bare penge, der forsvinder ud i den blå luft. Så er det bare, at jeg spøger mig selv om, hvad Egedal Kommune gør for at blive bedre på disse parametre?

Ville det ikke være forventeligt, at man adspurgte de dygtigere kommuner, hvad det er, de gør og kan, som vi ikke selv formår her i Egedal? Det er jo ikke bare håndører. Og ville det ikke være forventeligt, at byrådet satte sig nogle mål, for hvad det fremadrettet vil gøre, for at der ikke er så stort et hul op til nummer 1 på listerne.

Jeg erkender, at det vil være utopi at tro, at vi hvert eneste år kan ligge nr. 1. Men skulle vi ikke bestræbe os på i det mindste at være i top 10?

Jeg syntes faktisk ikke, at det er for meget at forlange, at Egedal Kommune gør alt, hvad de kan for at passe bedre på borgernes penge. Tænk, hvad vi ville kunne bruge alle disse penge til. Vi bor i en kommune, hvor vi har en sund økonomi, og hvor vi er dygtige til at spare sammen. Men skulle vi ikke netop derfor give nogle af disse opsparede penge tilbage til borgerne?

Det er jo trods alt deres egne penge, som de selv har tjent. Det burde bestemt være ret og rimeligt og ikke mindst fornuftigt. Vi er i Nye Borgerlige overbeviste om, at rigtig mange af disse penge vil blive i vores lokalsamfund og altså blive i kommunen, hvor de i stedet for at ligge i en stor pegetank kommer ud og arbejder i vores erhvervsliv, hvorved dette bliver styrket til gavn for hele kommunen og dens borgere.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?