18. september 2021
Foto: Thinna Aniella
Foto: Thinna Aniella
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Fællesmængde og godt samarbejde for Egedals skyld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Fællesmængde og godt samarbejde for Egedals skyld
Debat Egedal - 13. september 2021 kl. 15:30
Af Betina Hilligsøe, medlem af byrådet for Venstre

Sidste uge var alle kandidater til det kommende kommunalvalg i Egedal inviteret til møde af kommunaldirektøren. Hun havde bedt mig fortælle lidt om mine refleksioner fra min første byrådsperiode.

I jagten på én af de 21 stole kan tonen af og til blive skinger, hård, populistisk og personlig.

Men hvis vi et øjeblik hæver os op over valgkampen og tænker over, hvad det er, der får et menneske ind i kommunalpolitik, så er der helt sikkert mere, der samler os end skiller os ad:

  • Vi vil gerne bedre forhold for børn og unge

  • Vi vil gerne give de ældste en tryg alderdom

  • Vi vil gerne passe på miljøet
  • Vi vil gerne gøre Egedal til en endnu bedre kommune at vokse op i

  • Vi vil gerne forbedre forholdene for idræts- og foreningslivet

  • ... og listen kunne blive ved.

Inden vi kandidater har meldt os på den kommunalpolitiske scene, så var vi de selvsamme personer, der i fodboldklubben, forældrebestyrelsen, blandt spejderne, i grundejerforeningen o.s.v. kæmpede skulder ved skulder om at forbedre forholdene.

Hvorfor så ikke fortsat fokusere på fællesmængden?

Vi er jo stadig blot ildsjæle, der nu har fået hver vores partipolitiske stempel i panden. Men det gør os vel ikke til et andet »dyr på savannen«? Gør det?

Der er utrolig mange ting, vi i en kommune ikke selv er herre over. Udefrakommende reformer og lovgivning må vi rette ind efter. Til gengæld er vi 100 procent selv herre over tonen og den samarbejdsånd, vi skaber.

Det er mit håb, at vi kan blive ved at fokusere på at gøre fællesmængden tydelig og kæmpe sammen for at løse de udfordringer vi har - i en god dialog. 21 personer udgør jo Egedals bestyrelse - med omkring 44.000 borgere. Vi bliver valgt, fordi vi er forskellige, men vi har også en pligt til at samarbejde og finde løsninger. Også når man ikke får »sin vilje«, og et flertal i en given sag vil noget andet.

Der er kommunalvalg den 16. november - og det fylder meget nu og frem til dagen. Men som vores kommunaldirektør så fint sagde - dagen, der hedder den 17. november kommer også, og fra den 1. januar skal et nyt byråd kunne samarbejde - for Egedals skyld.

Synes du, at kommunen er der for dig?