27. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lad os stå sammen for en tryg start på livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lad os stå sammen for en tryg start på livet
Debat Egedal - 05. november 2019 kl. 14:42
Af Sacha Elmegaard Sundberg, Smedestræde 9, Veksø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Veksø: Så kom der endnu et indblik i børnenes hverdag med programmet »Eksperimentet med vores børn"« Skræmmende, men langt værre i Egedal, hvor der er dårligere normering; flere børn pr. pædagog og færre uddannede pædagoger end i resten af Danmark (VIVE, 2019). Hvis det ikke alene var grund til bekymring, så bør man som borger måske kigge på udviklingen i prioriteringer ift. dagtilbudsområdet.

Da vi tilflyttede Egedal i 2017 kunne man få tilskud til pasning af eget barn. Omkring 6500 kr. brutto. Ikke meget vil nogle nok mene, men præcis nok til at få vores økonomi til at gå op. Vi skar alle fornøjelser væk og fik kun mad på bordet. Prioriteringer, som gjorde, vi kunne have vores søn et år ekstra hjemme.

Jeg vidste, som dagtilbudspædagog, at vilkårene for børnene i dagtilbud ikke var noget, jeg ønskede for min søn.

Nu to år efter er der syn for sagen. Hverdagen i dagtilbuddene er skildret i adskillelige dokumentarer, hvor ikke én dokumentar viser noget positivt. Ikke engang i daginstitutionerne med ok normering og super kompetente pædagoger. Tør vi overhovedet tænke på, hvordan det står til i de resterende?

Alligevel nedprioriterer lokalpolitikerne småbørnsområdet; tilskud til pasning af eget barn er fjernet med begrundelsen: "...det ikke er noget kommunen skal betale for" (Egedal Lokalavis, 2018).

Men tilskuddet bliver altid givet; til private børnepassere og til daginstitutionerne. Men hvis man kan få det til at løbe rundt med samme tilskud for at passe eget barn med god normering - 1:1 frem for 1:11,3 er det ikke muligt.

Legestuerne blomstrer ellers frem; flere forældre vælger hjemmepasning for at give deres børn de bedste vilkår. Og kommunerne følger trop. De ved godt, at det er en nem måde at sikre, at børnene får en udviklende relation og ikke bliver tabt. Børnene kan nemlig ikke vente på, at politikerne får fingeren ud.

Men i Egedal har man sparet ordningen væk, selv om forældrene vil handle og give deres børn en tryg start på livet. Dét, som Egedal ikke selv kan tilbyde.

Vi skal løse problemet i flok; lad tilskuddet følge barnet. Om det så er i pasning hos bedsteforældre, ved en forælder eller til en institutionsplads.

Der skal handles nu. Det er børnene som betaler prisen og de kan ikke vente min. fem år på bedre normeringer (FOA, 2019).

Prioritér børnene; lad forældrene hjemmepasse og få flere hænder i institutionerne. Det har fatale konsekvenser at lade være!

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?