24. marts 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturen i Egedal skal ikke underordnes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturen i Egedal skal ikke underordnes
Debat Egedal - 31. oktober 2018 kl. 11:47
Af Bestyrelsesmedlem i SF Egedal Per Gudmundsen skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: Der har i den netop overståede budgetbehandling været forslag fremme om at lægge flere af vore folkebiblioteker ind under skolerne. Det mener SF i Egedal som princip ikke er nogen god idé. Vi ønsker at fremme et moderne og tidssvarende biblioteksvæsen med udgangspunkt i de nuværende fire »kulturhusbygninger«. Især i Smørum, Stenløse og Ølstykke foregår der mange andre kulturelle aktiviteter i disse bygninger. Dette er godt, fordi et attraktivt og mangfoldigt kulturliv er en del af et godt hverdagsliv og kan tiltrække borgere og virksomheder til kommunen.

Også en millionreduktion i aktiviteterne og den personlige betjening på bibliotekerne har været fremme som en mulighed. I SF's budgetforslag er dette droppet. Vi vil ikke være med til gentagne besparelser for at redde en dårlig økonomi. Derfor vort forslag om en højere grundskyld. Ellers vil ovenstående reduktioner bare fremkomme igen.

En øget brugerbetaling på Musikskolen og i Ølstykke Svømmehal er med i flertallets endelige og vedtagne budget. SF stemte som bekendt imod budgettet og fremlagde vort eget forslag uden disse stigninger i deltagerbetalingen, som især vil gå ud over vore børn og unge. Vi vil en anden vej - også for kulturlivet i Egedal.