23. januar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flytning af bibliotek vil give færre besøgende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flytning af bibliotek vil give færre besøgende
Debat Egedal - 27. august 2018 kl. 12:26
Af Medlem af Ganløse Bylaugs Bestyrelse Steffen Erichsen, Teglværksparken 12, Ganløse, 3660 Stenløse, skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: Mindre end et år efter at Ganløse Bylaug samlede lige ved 1000 underskrifter ind for at bevare biblioteket i biblioteksbygningen i Toftekildegård, og politikerne herefter lovede, at der ikke ville ske ændringer, sendes en konsulentrapport på gaden, hvor biblioteksbygningen i Ganløse fjernes med et pennestrøg i en bisætning.

Det er som om kommunen dækker sig bag nogle konsulenter, for at få fjernet biblioteket fra Toftekildegård ad bagvejen.

Kommunen agter at sælge bygningen og flytte biblioteket til skolen i udkanten af byen, hvilket uvægerligt vil gøre det mindre attraktivt at bo i Ganløse og medføre mindre besøgstal.

Bibliotekets nuværende placering i bymidten, der hvor livet foregår, er en del af årsagen til, at folk flytter til Ganløse. Det er på grund af denne placering, at folk, når de alligevel har et ærinde i bymidten, også besøger biblioteket for at læse aviser og få en snak med andre fra byen. Biblioteket i Toftekildegård er byens kulturelle samlingspunkt.

For de mindste er besøget i børneafdelingen med legetøjet sammen med deres forældre eller bedsteforældre noget der huskes. Især da man så naturligt kombinerer det med en tur ved det nærliggende gadekær med alle ænderne og på forten med dyrene i indhegningen. De nærliggende daginstitutioner besøger også jævnligt bibliotekets børneafdeling.

At biblioteksbygningen i sig selv med det åbne haveanlæg falder fint ind i bymidtens miljø er naturligvis også meget attraktivt. Det vil være en skændsel, hvis der i stedet kommer et højt plankeværk omkring et parcelhus.