24. januar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Egedal Kommunes udfordringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egedal Kommunes udfordringer
Debat Egedal - 26. oktober 2017 kl. 11:58
Af KV17 kandidat for Liberal Alliance Egedal og RV17 kandidat for Liberal Alliance i Region Hovedstaden Tommy Højegaard, Mårleddet 6,st., 3660 Stenløs
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Egedal: De økonomiske vilkår for Egedal og landets øvrige kommuner defineres ud fra de socioøkonomiske nøgletal, som fortæller noget om blandt andet alderssammensætning og sociale behov. Egedal har ikke store sociale udfordringer og vi har Danmarks højeste erhvervsfrekvens, så gennemsnitsindkomsten er lige omkring top 10 i landet. Socioøkonomisk er vi altså et smørhul.

Ydermere har vi i Egedal Nordsjællands højeste skatteprocent, og alligevel har borgerne svært ved at få øje på den gode offentlige service.

En af synderne i det regnestykke ligger i statens bloktilskud og udligningsordninger, og her bliver vi efter min opfattelse noget hårdt ramt, idet kommunerne gennemsnitligt modtager 11.450 kroner årligt, hvilket for Egedal skulle beløbe sig til cirka. 481 millioner kr. Men på grund af de gode socioøkonomiske nøgletal ender vi i stedet med at betale 81 millioner kroner. (tallene er fra 2016).

Det er efter min opfattelse en urimelighed, at vi trods gode skatteindtægter må se på, at andre kommuner kan opkræve lavere skatter og samtidig levere et højere serviceniveau.

I den kommende byrådsperiode vil jeg arbejde for at denne urimelighed bliver belyst og reduceret.

Husk at stemme den 21.11, og husk at stemme personligt.