23. januar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Egedal Fjernvarmes priser stiger ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egedal Fjernvarmes priser stiger ikke
Debat Egedal - 15. februar 2019 kl. 14:34
Af administrerende direktør Jørn Arne Nielsen, Egedal Fjernvarme A/S, Dam Holme 4 B, 3660 Stenløse
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Egedal: Kære nuværende og kommende kunder

I den seneste uges tid har flere aviser igen berettet om stigende fjernvarmepriser grundet bortfald af det såkaldte »grundbeløb« til lokale kraftvarmeværker. Prisstigninger på helt op til 5000 kroner pr. husstand pr. år. Og det er naturligvis skræmmende læsning.

Egedal Fjernvarme A/S producerer strøm på tre lokale kraftvarmeværker på: Toftehøjskolen, Stengårdsskolen og Lærkeskolen (kun el).

Vi har naturligvis også mistet vores årlige tilskud - men det har vi vidst gennem de sidste 10 år, så det har vi indrettet forretningen efter gennem de seneste mange år, således at vi IKKE nu og pludseligt skal hæve prisen til astronomiske højder.

Mange selskaber har sat deres lid til, at politikerne fandt en anden pose penge til at finansiere grundbeløbet med efter 2018.

Det havde vi da også gerne set, men det blev IKKE tilfældet, så pengestrømmen ophørte med udgangen af 2018.

Egedal Fjernvarme A/S har ikke gennemført prisstigninger pr 1. januar 2019 - tværtimod holder vi på tredje år prisen for 1 MWh på samme niveau - og prisen pr. kvadratmeter får yderligere et nyk nedad.

Hvis man holder det for 2019 gældende prisniveau op imod de ordinære løn- og prisreguleringer i de seneste tre år samt inflationen, vil det faktisk svare til en relativ prisnedsættelse på hele 9 procen. Og det er ikke så værst :-).

Konkret har vi pr. 1. januar 2019 sænket prisen pr. kvadratmeter med 1,25 kroner - et lille skridt i den RIGTIGE retning.