13. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vil du opstille til Egedal Seniorråd så se her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vil du opstille til Egedal Seniorråd så se her
Debat Egedal - 05. marts 2021 kl. 13:41
Af Bjarne Larsen, formand for Egedal Seniorråd

Debat
Egedal: Tirsdag den 16. november 2021 er der Regions- og Kommunalvalg. Samme dag er der, som noget helt nyt, også valg til Egedal Seniorråd. Egedal Byråd har besluttet i samarbejde med Seniorrådet, at den tidligere praksis med brevstemmevalg skal ændres til fremmødevalg (sådan benævnes det). Det betyder, at det så er muligt at stemme både til Regions-, Kommune- og Seniorrådsvalg samme dag på de ni valgsteder i Egedal Kommune.

Er du fyldt 60 år på valgdagen, og bor du i Egedal Kommune kan du stemme til Seniorrådsvalget. Ikke nok med, at du kan stemme, der skal også være kandidater til at stemme på. Seniorrådet består at ni valgte medlemmer og et antal suppleanter. Rådet er ikke partipolitisk.

Går du med tanker om at opstille til Egedal Seniorråd, så giv meget gerne besked til Bjarne Larsen på bjla@live.dk eller ring på 40 70 68 93 - så vil vi foranledige, at du får tilsendt referat fra møderne til orientering løbende. Du er også velkommen med synspunkter til Seniorrådets arbejde.

Seniorrådet afholder 11 ordinære møder om året (juli mødefri) på Rådhuset, normalt mandag i begyndelsen af måneden med start klokken 8 og slut ved ca. ved 10-11 tiden. Den første time kalder vi »klassens time«, hvor Social- og Sundhedsudvalgets formand deltager sammen med ledere fra ældreområdet. Derudover afholdes to årlige fællesmøder mellem hele Social- og Sundhedsudvalget og hele Seniorrådet.

Seniorrådets arbejde spænder bredt. I Egedal Kommune er der over 10.000 seniorer over 60 år, som Seniorrådet repræsenterer. Der gøres opmærksom på, at Seniorrådet ikke behandler enkeltstående personsager.

For at kunne være på »omgangshøjde med situationen på ældreområdet« er der rig mulighed for at deltage på kurser, temadage, konferencer mv. efter eget ønske.

En anden vigtig ting er, at Seniorrådet skal høres:; d.v.s. Seniorrådet rådgiver byrådet i ældrepolitiske spørgsmål og formidler synspunkter mellem borgerne og byrådet om lokalpolitiske spørgsmål, der vedrører seniorerne. Samarbejdet omfatter alle politikerområder, som vedrører ældre borgere inden for social-, sundheds-, kultur-, fritids-, trafik-, forsynings-, miljø-, planmæssige- og boligpolitiske områder.

Formålet med rådets arbejde er endvidere at:

n Være med til at styrke og udvikle kommunens seniorpolitik

n Være med til at fremme samarbejdet mellem kommunens pensionist- og seniororganisationer og de kommunale myndigheder.

n Være med til at sikre, at pensionisternes og seniorernes problemer og opgaver bliver fremlagt for Egedal kommune.

Tænk over det. Lad mig høre fra dig...

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?